Начало Други Алпин постигна успешно първата си цел – да финишира в 24 часа...

Алпин постигна успешно първата си цел – да финишира в 24 часа на Льо Ман

34
0
алпин

Алпин постигна успешно първата цел след завръщането си на писта – да финишира в 24 часа на Льо Ман. Автомобилът, който бе показан на 8 март тази година, участва в клас LMP2 на тазгодишното издание на най-прочутата надпревара за издръжливост.

Първите няколко часа от състезанието бяха доста тревожни за екипа на Сигнатех Алпин. Проблеми наложиха две непланирани спирания в бокса и върнаха екипажа Тристан Гоменди/Нелсън Панчиатичи/Пиер Раж чак на 51-ва позиция в колоната. Пилотите обаче се пребориха с препятствията и на финала бяха девети в LMP2 и 15-ти в генералното класиране.

Постижението бе допълнително отличено – механиците Михаел Бимон, Пиер Гаш, Беноа Хамел и Денис Мото (шеф на екипа за колата) получиха наградата ESCRA за най-добро техническо представяне в 24 часа на Льо Ман.

Свършената през последните седмици работа и особено тази по време на самото състезание бе изключителна – коментира шефът на Сигнатех Алпин Филип Синол. – Фактът, че усилията на механиците ни бяха отличени по този начин от специално жури, е източник на огромна гордост. Освен това видяхме колко много искат феновете да гледат продължението на невероятната история на Алпин. Надпреварата бе трудна психологически, но според мен демонстрирахме с колко голям потенциал разполагаме. Ранното разочарование бе поправено от страхотната ни битка след това. Трябваше да покажем на всички на какво сме способни. Като цяло обаче победата е единственото истинско удовлетворение – и ние ще сторим всичко по силите си, за да постигнем тази цел възможно най-бързо!

Панчиатичи направо заяви, че е разочарован от резултата, като се има предвид скоростта на автомобила. Гоменди призна, че бяха допуснати някои малки грешки, заради които екипажът потъна толкова назад в колоната и допълни, че въпреки всичко спомените от тазгодишния Льо Ман ще са добри.

Условията непрекъснато се променяха – това бе най-трудната надпревара от седемте Льо Ман-а, в които съм участвал – каза Раж. – Времето определено можеше да е малко по-благосклонно към нас заради връщането на Алпин в 24 часа на Льо Ман! Бяхме наясно, че трябва да стигнем до финала, особено след проблемите в началото.