Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин продължава структурните промени в подразделението за F1

Алпин продължава структурните промени в подразделението за F1

375
0
Алпин F1
снимка, Алпин

Алпин продължава структурните промени в подразделението за F1. Френският отбор привлече в своите редици Джон Уудс. Британският специалист ще заема поста на главен оперативен директор (COO) и ще помогне за подобряването на работата на подразделението на Алпин в Енстън.

Привличането на Уудс идва малко след подобно назначение в компанията майка Рено. Френският производител назначи на подобна длъжност във Вири-Шатийон дългогодишния служител Одри Вастру.

Всичко това е част от продължаващите промени в начина на управление на Алпин. В разгара на лятото френският тим се раздели с Отмар Шафнауер и Алан Перман. Наскоро вторият беше обявен за спортен директор на тима на Виза РБ

Понастоящем отборът на Алпин се ръководи от вицепрезидентът на департамента за моторни спортове Бруно Фамен. Преди няколко дни той бе официално потвърден за постоянен заместник на Шафнауер.

Същевременно Уудс и колегата му във Франция ще наблюдават работата на тима на съответните места. Това на свой ред ще позволи на Фамен да се съсредоточи изцяло върху управлението на самия състезателен отбор.

„Позицията на главен оперативен директор е до голяма степен позиция в главния ни офис. Ние ние наистина се нуждаем от човек, който познава тази работа“, сподели Фамен.

„[Уудс] е до голяма степен човек от фабриката. Това е нещо, което ми трябва, за да управлявам тима. В момента той още работи в Лотус, а преди това беше доста дълго време беше в Макларън Аутомотив.“

„Той няма да се намесва в работата на техническия директор. Ролята му ще бъде да дава на техническия и спортния директор средства за работа, следвайки бюджета, спазването на изискванията и т.н“, каза още Фамен.

Макар че е работил в Макларън и Лотус, повечето стаж на Уудс е по-скоро в спортните автомобили, отколкото във Формула 1. Но според Фамен, това не е никакъв проблем.

„Той е много прагматичен човек. Той не е човек от F1, но за това нещо не ни е нужен човек от F1. Той е много опитен, много прагматичен и близък до хората.“

„уудс е винаги готов и не се страхува да прави промени. Вярвам, че той ще има свеж поглед върху това, което правим. Наистина се надявам, че тези двама оперативни директори в Енстън и във Вири ще бъдат наистина силна подкрепа, както за мен, така и за всички на място.“

„Сложно е да отсъстваш при 24 състезания годишно. Затова е добре е да имаш някой на място. Трябва да имаш някой, който е на 100 процента базиран във Вири, както и някой, който е на 100 процента базиран в Енстън. Всичко това наистина ще помогне в ежедневните операции на двата отдела“, завърши шефът на Алпин.