Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин с най-много промени в Лас Вегас

Алпин с най-много промени в Лас Вегас

497
0
Алпин F1
снимка: автора

Иван Тенчев, Лас Вегас. Тимът на Алпин ще изпробва най-много нови елементи в днешните първи тренировки на трасето в Лас Вегас. Те са свързани най-вече със спецификата на трасето и имат най-общо казано цел да се намали челното съпротивление на колата. Променено е малкото крило под основното в задната част, така нареченият бийм уинг. Вторият елемент от това крило е премахнат, а основният е променен. За да се намери добър баланс, е променено и предното крило. То е с нова конфигурация на горния елемент и общо по-ниско създаване на притискане.

Промяната в предното крило е най-добрият начин да се оформи потока около колата. Изменения има още в задните главини и спирачни барабани. Премахнати са част от елементите, отново за да се намали завихрянето и от там съпротивлението.

Макларън също ще е с единичен бийм уинг и промяна в профила на горния елемент на задното крило.

По време на обиколката ми из питовете по-рано днес ми направи впечатление отново, че в Ред Бул подготвят по-дълбоко крило в сравнение с Ферари и особено спрямо Мерцедес, които страдат по принцип от лошия коефициент на челно съпротивление на F1 W14. Водещите екипи обаче не са декларирали нищо като промяна, защото са използвали тези елементи и преди

Астън Мартин обаче ще е с ново предно крило с по-къса хорда на горния елемент. Целта е да се намери по-добър баланс на колата при използване на по-плитко задно крило, каквото те очакват да е нужно на тази писта. Допълнително са свили и корпуса в задната част по същата причина.

Останалите екипи нямат нищо ново, но борбата за намиране на добри настройки ще е много интересна предвид начина, по който се променят температурите в денонощието. Първата тренировка е в 20:30 вечерта, втората е в полунощ, както и квалификацията, а състезанието ще е от 22 часа местно време.