Начало Избрани Алпин официално представи А523

Алпин официално представи А523

1621
0
Алпин А523
снимка, Алпин

Алпин официално представи А523. Французите станаха последния отбор от F1, който показа своя автомобил за сезон 2023. Базираният в Енстън тим е готов за третия си сезон във Формула 1 откакто носи името на легендарната марка спортни автомобили.

Алпин представи А523 по време на церемония в Лондон. На нея присъстваха главният изпълнителен директор на Рено Груп Лука Де Мео, главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси, директорът на отбора Отмар Шафнауер, както и пилотите Естебан Окон и Пиер Гасли.

Алпин навлиза в 2023 г. със смели цели. Френският тим продължава да се изкачва към челото на стартовата решетка в рамките на плана от 100 състезания

Болидът A523 е значителна еволюция на своя предшественик A522, който претърпя радикално развитие през зимните месеци. Те бяха ръководени ръка за ръка от конструкторските и техническите екипи в базите в Ентстън и Вири Шатийон.

Разцветката на автомобила отново е с впечатляващ дизайн. Той съчетава емблематичните цветове на алпийското синьо с дръзкото розово на BWT. Компанията за производство на системи за пречистване на вода отново е титулярен спонсор на Алпин. Френският отбор потвърди и специалната си розова ливрея, която ще се използва в първите три старта за сезон 2023 в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия.

Същевременно Лука де Мео и Лоран Роси присъстваха на събитието, за да представят автомобила на света, както и да потвърдят амбициите и стратегията, които стоят зад присъствието на Алпин в F1 в съответствие с рамката Renaulution на Рено Груп.

Алпин официално представи новия си пилотски състав за 2023 г. Тимът от Енстън отново ще разчита на Естебан Окон, който започва четвъртия си пореден сезон в отбора. Към него се присъединява сънародникът му Пиер Гасли. Французинът обявен за пилот на Алпин през октомври миналата година

Комбинацията между Окон и Гасли е емоционална и завладяваща история. Трябва да се има предвид, че двамата са израснали в Нормандия и за първи път се срещат заедно в ранна детска възраст. Оттогава и Естебан и Пиер се издигат в състезателните редици на F1. Всеки един от тях печели по една забележителна победа в Гран при. Сега двамата французи карат за единствения френски отбор на стартовата решетка на F1.

Междувременно Отмар Шафнауер започва втората си година начело на Алпин. Румънско-американският специалист помогна на екипа да достигне до впечатляващото четвърто място в шампионата на конструкторите през 2022 г. Към Отмар се присъединява техническият директор Мат Харман, който очерта философията на отбора за проектиране при усъвършенстването на A523.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Алпин също така потвърди и новия си резервен пилот Джак Дуън. Младият австралиец ще бъде на разположение на френския екип и ще бъде готов да замести при нужда Окон или Гасли. Успоредно с това Дуън ще кара във Формула 2.

Окон и Гасли се насладиха на напрегната предсезонна подготовка за 2023 г. Двамата бяха зад волана на А523 по време на снимачен ден на пистата Силвърстоун, който се проведе на 13 февруари. Двамата състезатели отново ще си поделят задълженията на предстоящия предсезонен тест в Бахрейн преди първото състезание за сезона на 5 март.