Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин вдигна покривалото на A524

Алпин вдигна покривалото на A524

1608
0
Алпин A524
снимка, Алпин

Алпин показа автомобила си за сезон 2024 в F1. Френският отбор вдигна покривалото на A524 по време на специална церемония в Енстън. Заедно с болида от F1 беше представен и прототипа от WEC A424.

Днес Алпин официално представи A524- автомобилът, с който ще се състезава през сезон 2024 в F1. Френският отбор потвърди, че това е реалният болид, а не само разцветката, какъвто бе случаят с Уилямс и някои други екипи. Освен A524, Алпин представи и A424. Това е прототипът, който ще участва в предстоящата кампания в световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC)

Новата разцветка на Алпин A524 е разработена в сътрудничество с художника Фелипе Пантон. Тя се придържа към познатата комбинация от синьо, розово и чисто карбоново черно.

Както и в предишните сезони, Алпин ще се състезава с със синьо-черен автомобил в повечето от надпреварите от сезон 2024 в F1. Френският отбор ще използва и специална розова ливрея в осем състезания заради основния си спонсор BWT. Компанията за производство на системи за филтриране на вода остава важен партньор на Алпин в F1.

Алпин A524 е изцяло нова концепция, създадена за следващите два сезона. Тя се отличава с иновативни решения в резултат от опита, извлечен от предишните итерации. Смелият подход ще позволи на отбора да приложи по-силен път на развитие през следващите две кампании преди последвалата радикална промяна в техническите правила.

Тази година Алпин е лоялно подкрепян от титулярния партньор BWT и премиум партньорите bp, Castrol и Renault E-Tech. В резултат на това ливреята трябва да внесе свежа и уникална визия в дизайна на автомобила. Използвайки черното като сърцевина, цветовете са въплъщение на традиционното алпийско синьо, преобладаващият цвят за кампанията. Той е съчетан с вече световноизвестните розови цветове на BWT.

Алпин, Естебан Окон и Пиер Гасли ще участват в рекордния календар на F1 с 24 състезания. Той обхваща 11 месеца от годината и минава през пет континента. Сезон 2024 започва през февруари в Бахрейн и завършва в Абу Даби през декември. Календарът включва и завръщане на Гран при на Китай за първи път от 2019 г. насам. Заедно с Гасли и Окон е и резервният пилот на тима Джак Дуън.

Рено Груп остава отдадена на проекта за F1. Тя е подкрепена от главния изпълнителен директор Лука Де Мео. F1 продължава да бъде ключов стълб в „Renaultlution“ под марката Алпин, оглавявана от главния изпълнителен директор Филип Криф.

Автомобилният спорт е в основата на ДНК-то на Алпин. Ангажиментът на марката към състезанията се подчертава от факта, че тя е най-ангажираната от всички автомобилни компании в състезателните категории на ФИА с присъствие във Формула 1, WEC, състезанията с открити колела и ралитата.

Алпин А524
снимка, Алпин
Алпин А524
снимка, Алпин
Алпин А524
снимка, Алпин