Начало Автомобили Alpine на Renault и Caterham ще излезе на бял свят през 2015...

Alpine на Renault и Caterham ще излезе на бял свят през 2015 г.

37
0
Alpine,Renault

Новият спортен Alpine, който ще е обща разработка на Renault и Caterham, ще е готов до три години и ще бъде представен през 2015 г. Маркетинговият шеф на френската компания Стивън Норман потвърди, че няма да са нужни четири години за изпълнение на концепцията. Освен това той намекна какъв ще е характерът на колата:

Няма да е като Mazda MX-5 с по-твърд характер. Но в същото време няма да направим нещо прекалено леко. Не може да предадем ДНК-то на Alpine – обясни Норман. – Трябва да е лек автомобил, да изглежда различно и да има френска нотка. Няма обаче да е кола за контета. Знаем какви ще са потребителите: французи или франкофони. А техническите иновации са просто задължителни.

Новият Alpine е чисто нов проект. Идеята е да се създаде конкурент на Porsche Boxster и определени версии на Audi TT. Моделът ще използва двигател Renault с около 250 к.с. Цената ще е малко над 60 000 евро.

Renault разгледаха възможността за възраждане на Alpine през 2007 г., но рецесията отложи проекта. В момента на възстановяване на пазара оригиналният дизайн бе сметнат за твърде остарял. Впоследствие бе създадено сдружението с Caterham.