Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Амбициите на Уилямс отново не напълно задоволени

Амбициите на Уилямс отново не напълно задоволени

32
0

Въпреки четвъртото място на Нико Розберг в екипа на Уилямс отново не бяха напълно доволни от резултатите в днешното състезание. Мечтаното качване на стълбичката на победителите отново не се състоя за Розберг, а Накаджима за малко не влезе в точките.

“Като цяло съм много доволен, защото особено в началото бе много трудно да се боря с пилоти, разполагащи с KERS”, обобщи впечатленията си Розберг. “От място, на линията нямах никакъв шанс, но после в първия завой всичко бе с главата на горе и отново успях да си взема петото място.

Когато после състезанието се успокои трябваше да се грижа за гумите си. Защото в началото на състезанието имахме сериозни проблеми с грейнинга. Така че четвъртото място е много добро. Аз съм на пето място в класирането при пилотите. Подобряваме се и смятаме да продължим в тази посока.”

“След първата обиколка, когато изпреварих Бътън, не успях да запазя позицията си”, заяви Накаджима. “След като той обаче успя да си върне мястото, определено диктуваше и моето темпо през цялото състезание. Трябва да продължим да натискаме и скоро ще имаме добър резултат.“

“Радвам се на четвъртото място на Нико”, обясни и изпълниятелният директор Сам Майкъл. “Това обаче означава, че амбициите нарастват. Нашите пилоти бяха добре на старта, а добрата ни скорост в състезанието се подчерта с третата най-бърза обиколка в надпреварата. Работим в правилната посока, въпросът е следващия път да съберем повече точки.”