Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Американците търсят популярност за F1 сред децата

Американците търсят популярност за F1 сред децата

78
0

Домакините на тазгодишната Гран при на САЩ поканиха безплатно голяма част от учениците от Остин и околните градове да присъстват на тренировките преди петото състезание на трасето. Трибуните тази година изглеждат почти пълни, като в съботния ден пък страшно много тийнейджъри се изсипаха на трасето и изгледаха квалификацията с идеята да останат за вечерния концерт от 19 часа на Тейлър Суифт. Цената на билетите за целия ден на пистата плюс концерта бе значително по-ниска от тази само за едно представление на звездата.

Сцената е изграденa между 11 и 12 завои, точно срещу най-голямата зелена площ. Тази вечер на нея ще излезе Usher. Днес преди състезанието зелените площи вече са почти запълнени с хора при цена на билетите от сериозните за САЩ 96 долара. По трибуните цените стигат до над 600 долара за трите дни, като в същото време онзи ден на предсeзoния мач в NBA между Сан Антонио Спърс и Хюстън Рокетс входът започваше от едва 20 долара.

Организаторите са убедени, че скоро с новото управление на Формула 1 цените ще бъдат намалени, както и домакинските такси. Новите собственици ще искат обаче и екипите да редуцират претенциите си за пари от ФОМ и ще се върнат към самофинансирането с търсене на спонсори.

Като жест към публиката през дните на състезанието всеки собственик на билет е допускан да се качи на кулата в средата на пистата и да остане на нея 15 минути, като чаша шампанско струва обаче 45 долара.

В момента в САЩ много сериозно се развива интересът към европейския футбол, като NBС Sport, които предават Формула 1, излъчват и мачовете от английската Висша лига. Времето по канала е разделено 50% на 50% с американските спортове, заливащи иначе всички телевизии.