Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Американски пилот няма да кара за Хаас

Американски пилот няма да кара за Хаас

37
0
Джийн Хаас

Екипът на Джийн Хас, Хаас F1, ще дебютира в Гран при следващия сезон. След като влизането на американския тим беше обявено официално започнаха много спекулации за това кои може да са пилотите на тима. Появиха се предположения, че е много вероятно поне единият състезател на бъде американец, като сред спряганите бяха Алкесандър Роси и Даника Патрик. Тези дни самият Хаас обаче обяви, че по всяка вероятност няма да има американски пилот сред титулярите, тъй като няма подходящ такъв кандидат с опит.

„Разместването на пилотите в различните отбори и слуховете за евентуални промени са към своя край, заяви Хаас. – Много сме изненадани, че най-силните състезатели решиха да останат в досегашните си тимове. Би било страхотно да наемем американски пилот, но никой не ни е направил впечатление. Мисля, че Америка трябва да помисли за програма за подготовка на пилоти за Ф1. Очаквам да вземем един от пилотите на Ферари (има предвид някой от резервните – Жан Ерик-Верн или Естебан Гутиерес) и още някой с голям опит в Гран при.”

Такива пилоти има малко в момента, като потенциални кандидати са Ромен Грожан, за когото се твърди, че вече води преговори, и Адриан Сутил.