Начало Автомобили AMG преследват ефективността

AMG преследват ефективността

27
0

В момента вече не е много рентабилно да се преследват огромни мощности, поради което приоритет на много компании става ефективността и икономията. Това вече важи в пълна сила и за тунинг специалистите от AMG.

В момента компанията развива няколко нови дизелови модела, новаторски ултралеки материали, както и нови методи за конструиране, та дори и хибридни системи. Освен това до следващата година AMG се очаква да представят система start-stop за двигателя, както и директно инжекционно впръскване.

Настройките при AMG до голяма степен ще бъдат същите като при всяка друга start-stop система – спират двигателя, когато автомобилът е в трафик, и отново го активират, щом бъде отпуснат педалът на спирачката или бъде натиснат този на газта. Системата с директното инжекционно впръскване до голяма степен ще бъде базиранa на второто поколение на системата на Mercedes Benz – дебютирало вече в новия C350 CGI BlueEFFICIENCY модел.

Иначе AMG сами са си поставили за цел да намалят разхода си на гориво с 30 % до 2012 година, но за да бъде постигнато това, инженерите определено ще трябва да измислят малко по-напредничави технологии в сравнение със start-stop системите или технологията с директния инжекцион.