Начало Автомобили Ampera-e – звездата на Opel в Порт дьо Версай

Ampera-e – звездата на Opel в Порт дьо Версай

50
0

Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман представи революционния Opel Ampera-e на автомобилното изложение в Париж. Звездата на изложението се характеризира с автономен пробег над 500 километра (електрически пробег, изчислен на основата на новия европейски цикъл на движение NEDC в километри: >500, предварителни данни), което е с поне 100 километра повече от пробега на най-близките конкуренти на пътя в този сегмент. Щандът на Opel е зелен като градска джунгла, което е израз на основната тема за екологично съобразна мобилност.

По време на своята реч на пресконференцията на Opel д-р Нойман заяви: “Тук е нашият напълно нов Opel Ampera-e! „Das Elektroauto!” Електрическият автомобил за всеки! Новата Ampera-e дава ново определение за електрическа мобилност, като се заема с най-голямото препятствие: пробега. На основата на няколко предварителни теста по NEDC, автомобилът е способен да измине над 500 километра с едно първоначално зареждане. А когато клиентите трябва да презаредят, те могат да го направят само за 30 минути на обществена зарядна станция и ще разполагат с близо 150 километра. Ние ще лансираме автомобила в Европа през първата половина на следващата година.”

Д-р Нойман разкри също така, че като доказателство за обявения пробег, в края на миналата седмица една Ampera-e е изминала разстоянието от Лондон до Париж – 417 километра път – само с едно първоначално зареждане на батерията. И в батерията е имало още електрически заряд, когато колата е пристигнала на изложението Mondial de l’Automobile. Оставащият пробег, който борд компютърът показвал, бил 80 километра, което демонстрира, че Ampera-e може да измине около 500 километра в условията на всекидневния трафик.

За да направи колекцията си от измервания на пробега завършена и в допълнение към теста по реалните пътища от Лондон до Париж и NEDC изпитанията, Opel изпробва Ampera-e при приблизително същия скоростен профил, който е определен от най-строгия тестови цикъл WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure или Глобална хармонизирана тестова процедура за леки автомобили). Opel Ampera-e се представя и тук: На основата на разработения тест инженерите изчислиха приблизително, че комбинираният WLTP пробег ще е над 380 километра. Обикновено при всекидневна употреба пробегът варира и зависи от индивидуалното поведение на водача и някои външни фактори.

Допълнително към върховната задвижваща система Ampera-e също така се характеризира с умна цялостна концепция: Благодарение на ефективния начин на вграждане на голямата акумулаторна батерия в пода на автомобила, той може да предложи и достатъчно място за петима души и обем на багажника като на компактна кола с пет врати.

Памела Флечер, главен инженер, обясни следното в Париж: “Дизайнът на батерията и разположението й не само осигуряват това впечатляващо пространство, те са и неразделна част от структурата на автомобила, допринасяща за стабилността му на усукване, за ниския му център на тежестта, защитата при сблъсък и намаляването на теглото.”

Другите звезди от Рюселсхайм на тазгодишното изложение в Париж са новия Opel Zafira и Opel MOKKA X.

Салон на колела с високо ниво на комуникационна свързаност: Opel Zafira с нова визия

Посетителите на щанда на Opel могат да видят отблизо Zafira и да отбележат отличаващите я качества. Когато салонът на колела започне да се предлага в продажбените центрове след няколко дни, той не само ще разчита на проверените по безспорен начин качества на предшественика като системата на седалките Flex7®, сертифицираните от AGR предни седалки (Дружеството за здрави гърбове Aktion Gesunder Rücken e.V.), системата за превоз на велосипеди FlexFix® и адаптивната ходова част FlexRide. Новата Zafira разполага с нов външен дизайн с дръзко излъчване, изключително просторна атмосфера и невероятна свързаност. В зависимост от крайното устройство, най-новото поколение на инфоразвлекателната система на Opel IntelliLink е съвместима както с Apple CarPlay, така и с Android Auto. За първи път в този автомобилен клас Opel предлага последното поколение адаптивни светлини (Adaptive Forward Lighting, AFL) с LED технология като опция.

Истински приключенски дух с X Factor: Opel MOKKA X

Компактния SUV модел е по-широк и има по-солидна и мускулеста стойка от своя успешен предшественик – той разполага с всичко, за да се превърне в абсолютен фаворит на клиентите. Спортният, излъчващ здравина SUV модел, впечатлява с новия дизайн на предната си част, а интериорът е израз на функционалност и включва спретнато подредено арматурно табло. То изглежда по-изчистено и опростено, но същевременно с това е и с по-изострени форми и повече прецизност в сглобяването. Водачите на MOKKA X могат да избират измежду различни високотехнологични версии на новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink; в допълнение на разположение е високо ниво на комуникационна свързаност с Opel OnStar (стандартно за ниво Innovation). Друг характерен елемент на MOKKA X е изключителната (опционална) адаптивна система за задвижване на четирите колела с електронно контролиран многодисков съединител.