Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Андерсон: Чакаме отговор от ФИА за 2011 г.

Андерсон: Чакаме отговор от ФИА за 2011 г.

56
0

Въпреки всички затруднения и затварянето на фабриката на USF1 шефът на отбора Кен Андерсон продължава упорито да твърди, че чака отговор от ФИА на молбата за отлагане участието на отбора за 2011 г. Междувременно служителите на тима няма какво да правят и затова са разпуснати, обяснява той, цитиран от уебсайта на списание Аутоспорт. Според него няма смисъл да се работи по автомобил за тази година, докато не излезе решение от световната автомобилна федерация.

Що се отнася до спортния директор Питър Уиндзор, то все още не се знае къде е той и няма никакви коментари или обяснения от негова страна. Твърди се, че дори вече не е част от проекта USF1, макар и за това да няма каквото и да било потвърждение. Мястото му в екипа на телевизия Спийд, където работеше от години, обаче вече е заето от друг журналист.

ФИА трябва да обяви окончателния списък с участници за сезон 2010 г. днес или утре и да сложи край на спекулациите и слуховете по адрес на USF1, Кампос/Испания Рейсинг и Стефан Гран при. Истински хаос цареше през зимата около първите два екипа заради сериозните финансови трудности, докато междувременно Зоран Стефанович упорито повтаряше, че е готов за Формула 1, макар от това да нямаше конкретен резултат. Адриан Кампос все пак намери изход от ситуацията, но американският отбор се срина ужасяващо и може би окончателно в последните дни. Според анонимни източници ФИА не са благосклонно настроени към прехвърляне участието на USF1 за догодина и базираният в Шарлът тим ще има шанс само да се кандидатира отново в бъдеще при наличие на свободен слот.