Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Анди Коуел напуска Мерцедес HPP

Анди Коуел напуска Мерцедес HPP

2378
0

Анди Коуел напуска Мерцедес-AMG High Performance Powertrains (HPP). На негово място от 1 юли 2020 г. ще има нова мениджърска структура от няколко души. Коуел уведомил компанията в Бриксуърт за решението си през януари, след което е работил заедно с екипа, за да улесни максимално преходния период.

Ръководният екип ще се състои от няколко души. Хайуел Томас е назначен за управляващ директор и ще отговаря директно за задвижващите системи на Мерцедес за Формула 1. Адам Олсъп става директор на програмата за агрегат на Project One и ще се отчита пред управляващия проекта Маркус Шефер (член на борда на Даймлер, отговарящ за изследванията). В мениджърския състав са включени още директорът операции Ричард Стивънс и IT директорът Роналд Балхаус. Ръководещият проектите за Формула Е Пиер Годоф ще продължи да изпълнява тази си работа.

„Работата на Анди начело на екипа на HPP бе ключов фактор за шампионските ни успехи през последните сезони“, заяви спортният директор на Мерцедес Тото Волф.

„Той има неоценим принос за постиженията ни в автомобилния спор. За мен бе привилегия да работим заедно от 2013 г. насам. Сигурен съм, че той ще има страхотен успех в следващото предизвикателство, с което реши да се заеме.“

„Философията ни винаги е била, че сме динамична организация и тази промяна е съвсем нормална в контекста на развитието на всяка компания. Особено съм доволен, че работихме заедно, за да създадем новата ръководна структура, изграждайки я върху хора от екипа в Бриксуърт.“

Анди Коуел отбеляза, че след 16 прекрасни години в HPP е решил, че е време да потърси ново инженерно предизвикателство

„Ценя високо възможността да работя с Маркус и Тото по новата ръководна структура на компанията. Вярвам във възможностите на Хайуел да я води напред. За мен бе абсолютна чест да работя за Мерцедес и особено като управляващ директор на HPP в продължение на 7 години. Благодаря на всички, които ми дадоха такива невероятни възможности и особено на Ола Калениус за куража да ме подкрепи през 2006 г.“, допълни той.