Начало MotoGP News Андреа Довициозо направи тест с мотор на Априлия

Андреа Довициозо направи тест с мотор на Априлия

255
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Априлия
Андреа Довициозо приключи тридневния си тест с мотор на Априлия на пистата Херес. Трикратният вицешампион сподели, че е останал доволен от представянето на мотоциклета и ще направи нови изпитания на италианската писта Муджело след малко повече от месец.

Довициозо остана без титулярно място на стартовата решетка през тази година след като напусна Дукати в края на сезон 2020. Италианецът отхвърли предложението да бъде тестов състезател и се надява да се завърне през следващата кампания. След силното представяне на Априлия по време на предсезонните тестове в Катар, италианците се разбраха с Андреа да пробва RS-GP на частен тест в Херес. Все още не се знае дали ще се стигне до подписване на договор между бившия пилот на Дукати и тима от Ноале.

„Направих този тест защото MotoGP е моята страст и догодина искам да съм на стартовата решетка. Смятам, че бе разумно отново да съм на пистата и благодаря на Априлия за предоставената възможност. В момента съм много щастлив и вярвам, че ще се завърна възможно най-скоро. Не бях карал такъв мотор от няколко месеца и се радвам, че го направих професионално. Не беше лесно да откажа такова предложение, защото всичко бе много добре организирано“, сподели Довициозо.

През трите тестови дни Дови се фокусира върху адаптацията си върху RS-GP, който е доста по-различен от Дукати Десмоседичи. Италианецът не съобщи времената, които е постигнал, но заяви, че е впечатлен от качествата на мотоциклета.

„Твърде е рано да се говори за постигане на бързи времена. Все още не съм свикнал на 100% с мотора. Разликите в челото са много малки и всеки детайл е от значение. Мисля да направя още един тест, който ще се проведе на Муджело след около месец“, завърши Андреа Довициозо.