Начало Moto News Андреа Довициозо няма да е пилот на Ямаха SRT през сезон 2021

Андреа Довициозо няма да е пилот на Ямаха SRT през сезон 2021

335
0
Андреа Довициозо
Андреа Довициозо, снимка Ред Бул

Екипът на Петронас Ямаха SRT отрече спекулациите, че води преговори с Андреа Довициозо. След като стана ясно, че Довициозо напуска Дукати в края на сезон 2020, веднага тръгнаха слухове за бъдещето на италианския пилот.

Сателитният тим на Ямаха ще задържи Франко Морбидели за още две години, а заместник на Куартараро се очаква да бъде Валентино Роси. Седемкратният световен шампион е убеден, че ще участва в MotoGP през сезон 2021.

Преговорите между Роси и малайзийския отбор в момента не водят до сделка. В резултат на това се появиха слухове, че Андреа ще кара за тима през следващия сезон.

Шефът на Ямаха SRT Разлан Разали опроверга тази  информация. В профила си във фейсбук малайзиецът отговори на появилите се спекулации.

„Не се интересуваме от Андреа Довициозо в момента“, сподели Разали.

Самия Андреа Довициозо заяви, че няма план Б за догодина и е изцяло фокусиран върху тазгодишния шампионат. Италианският състезател бе свързан с преминаване в КТМ, но в австрийския тим вече обявиха пилотите си за сезон 2021. Единствената му възможност остава Априлия, но изпълнителният директор Масимо Ривола обяви, че тима не може да си позволи финансово Дови.

ИЗТОЧНИКmotorsport.com