Начало Moto News Андреа Довициозо пропуска сезон 2021 в MotoGP

Андреа Довициозо пропуска сезон 2021 в MotoGP

415
0
Довициозо Дукати
Андреа Довицизо, снимка Ред Бул Контент Пуул
Пилотът на Дукати Андреа Довициозо обяви, че няма да кара в MotoGP през следващата година. Италианският състезател ще напусне тима от Болоня в края на сезон 2020 след като бе част от италианския производител от 2013. Неговото място в отбора ще заеме Франческо Баная.  Въпреки това Дови заяви, че няма да прекрати състезателната си кариера и иска да бъде на стартовата решетка през 2022.

„През последните месеци имах предложения от различни производители да бъда тестов пилот. Благодарен съм на всички, които проявиха интерес към мен. Реших да не поемам никакви ангажименти през следващия сезон и тепърва ще реша бъдещето си’ сподели Довициозо.

„Искам да продължа състезателната си кариера през 2022. Ще се завърна в MotoGP ако открия проект, който отговаря на моите цели и методи за работа. Сега съм фокусиран върху завършването на настоящия сезон по възможно най-добрия начин“, заяви Довицизо.

Андреа Довициозо е вицешампион за последните три сезона в кралския клас и бе основen съперник на Марк Маркес за световната титла. Италианецът записа 14 победи за Дукати в периода 2013-2020 и е втория най-успешен състезател на италианската марка след Кейси Стоунър.