Начало Лайфстайл Андреас Микелсен ще участва на маратона в Осло през уикенда

Андреас Микелсен ще участва на маратона в Осло през уикенда

41
0
Андреас Микелсен

Андреас Микелсен ще направи своя дебют в маратонските бягания през този уикенд. Шампионът от IRC за миналата година ще участва в маратона в Осло на 22 септември, събота, където ще трябва да преодолее дистанцията от 42 километра.

Норвежкият пилот на Шкода е известен като сериозен бегач на дълги разстояния, като дори в навечерието на рали Барум в Чехия той пробяга половин маратонска дистанция около Отроковице.

Натовареният му календар обаче не спомага за тренировките в тази дисциплина, както разкрива самият Микелсен.

„За съжаление изоставам доста от графика си за подготовка за моето първо участие в маратонско бягане“, разказва норвежецът. „Все пак в последния момент реших да участвам на събитието в Осло. Това стана една седмица преди рали Барум в Чехия, което означаваше, че имам по-малко от месец за подготовка.

Андреас, мой приятел, взе участие в това събитие през миналата година, така че моята цел ще е да подобря времето му. Той е завършил за малко под 4 часа, така че ще се постарая да постигна резултат от 3:45 ч. Това обаче ще е трудно заради ограниченото време за подготовка. Все пак тренирам непрекъснато, но не за маратон.“