Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Андреас Зайдл: Остарялата инфраструктура е най-голямата слабост на Макларън

Андреас Зайдл: Остарялата инфраструктура е най-голямата слабост на Макларън

2256
0
Зайдл Макларън
Андреас Зайдл, снимка Макларън
Отборът на Макларън приключи сезон 2020 по най-добрия начин. Британците завършиха на трето място в конструкторския шампионат на Формула 1. Тимът от Уокинг завърши годината с 202 точки, изпреварвайки Рейсинг Пойнт със само 7 точки, а Рено останаха на пето място със 181.

Въпреки този страхотен резултат, директорът на отбора Андреас Зайдл заяви, че остава реалист за 2021. Британският екип има нужда от нов въздушен тунел, симулационни и симулаторни съоръжения. По този начин ще има по-голям шанс да се бори с Мерцедес и Ред Бул. Според Зайдл Макларън може да мисли за по-голяма стъпка напред едва след като е построена всичката тази инфраструктура. Също така той очаква следващата година да има тежка битка за третото място при конструкторите.

„Мисля, че догодина отново ще има битка между четири или пет отбора. Трябва да останем реалисти относно какво ще бъде нашето представяне. От една стана инфраструктурата ни не е на нужното ниво и ще са ни необходими поне още три години, за да я подобрим напълно. Дотогава ще имаме големи ограничения в развитието си. Въпреки това виждам, че имаме потенциал да сме още по-бързи през следващата кампания“, каза Зайдл.

Директорът на Макларън е категоричен, че новата инвестиционна следка с MSP Sports Capital гарантира, че отборът ще може да подобри своите съоръжения.

„Tази инвестиция гарантира, че занадпред ще имаме достатъчно ресурси, за да работим по подобряването на базата в Уокинг, което е от ключово значение за екипа. Сега просто ни трябва време, за да продължим да работим по нашия план. Престои ни още дълъг път, но вярвам, че развитието ни върви в правилната посока“, допълни Андреас.

Германецът смята, че сезон 2020 е бил един от най-добрите за Макларън в последното десетилетие. Според него тимът се е справил много добре с финансовата криза и тежките ограничения, наложени заради коронавируса. 

„Гордея се, че съм част от Макларън Рейсинг. Имахме големи затруднения през тази трудна година, но всеки един член на екипа даде всичко от себе си, за да спечелим битката с Рейсинг Пойнт и Рено. Вярвам, че ни предстои светло бъдеще и нямам търпение да започне сезон 2021″, завърши Андреас Зайдл.