Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Андрети убеден, че внукът му може да успее в F1

Андрети убеден, че внукът му може да успее в F1

58
0
Марио Андрети

Марио Андрети е убеден, че внукът му Марко е достатъчно добър и трябва да получи шанс да кара във Формула 1. Световният шампион в Гран при за 1978 г. смята, че печелилият надпревари в Индикар пилот може дори да вземе короната в F1, макар да осъзнава и субективността на мнението си.

Знам, че хората ще ме сметнат за пристрастен, но всичко е базирано на факти и бих заявил същото, дори да нямахме роднинска връзка. Марко е типичен модерен пилот, много добре подготвен физически и учи пистите страшно бързо. Предишните му тестове – с болид на Хонда през 2007 г. – имаха повече политически основания, поради което и не бяха демонстрирани реалните му качества. Ако беше получил по-сериозен шанс, щеше да е на ниво, в това не се съмнявам – категоричен е Андрети.

Американецът от италиански произход припомня, че постижението на внука му в гореспоменатите изпитания бе с по-малко от секунда по-бавно от най-бързия в съответния ден тестове Фернандо Алонсо (тогава с Макларън).

В продължение на около 6 тура вървяха заедно и Фернандо така и не се откъсна от Марко – и двамата караха със страхотно темпо. Според мен Марко показа тогава известна брилянтност за някой толкова незапознат с този тип автомобили, както и заради условията. Мисля, че талантът му трябва да се култивира. Майкъл също би окуражил сина си да отиде във Формула 1, ако предложението е на ниво – допълни Марио Андрети.