Начало Formula E News Андрети удължи партньорството си с Порше във Формула Е

Андрети удължи партньорството си с Порше във Формула Е

54
0
Андрети във Формула Е
снимка, Формула Е

Андрети удължи партньорството си с Порше във Формула Е. Американският отбор потвърди, че ще използва задвижващи системи на германците до края на 2026 г.

Удълженото сътрудничество ще позволи на Андрети да продължи да използва агрегатите Porsche 99X Electric. Това подчертава ангажимента на екипа да използва известния опит и технологии на Порше за бъдещи успехи в изцяло електрическите състезателни серии.

Андрети започна да използва задвижващи системи на Порше от началото на ерата Gen3 през 2023 г. Американците бяха принудени да търсят нов доставчик след оттеглянето на БМВ. Оттогава екипът направи значителна крачка напред в представянето си и спечели общо три победи и много подиуми

Миналата година Джейк Денис донесе първия триумф за Андрети във Формула Е. Британецът спечели две победи и беше изключително постоянен. Това в крайна сметка му помогна да грабне световната титла. Тези резултати обаче нямаше как да бъдат възможни без отличната задвижваща система на Порше.

Днес стана ясно, че Андрети ще продължи да работи с Порше до края на ерата Gen3 или по-точно до 2026 г.

„Вълнуващ момент е да сме част от Формула Е. Чувстваме уверени в позицията си в сериите, която до голяма степен се дължи на партньорството ни с Порше“, сподели Майкъл Андрети.

„От първия ден целта ни е да печелим състезания и шампионати. Порше ни помогна да постигнем и двете, откакто обединихме усилия в сезон 9. Подчертавам всички успехи, които споделихме с автомобила Gen3. Сега търпение да видя какво можем да направим заедно в ерата на Gen3 Evo“, добави главният изпълнителен директор на тима на Андрети.

Връзката между Андрети и Порше Моторспорт предшества обявяването на споразумението през 2022 г.. Партньорството между двете страни първоначално датира от 1983 г. Тогава Марио и Майкъл Андрети дебютират в Льо Ман с Порше 956, поставяйки началото на няколко победи и подиуми в 24-те чса на Льо Ман.

Понастоящем Андрети е на трето място в отборния шампионат със 113 точки. Действащият световен шампион при пилотите Джейк Денис спечели старт №1 в Дирия. Британецът е само на 13 точки зад лидера в класирането при пилотите Паскал Верлайн. Съотборникът му Норман Нато е на 13-о място с 24 точки.

„Много сме доволни да обявим удължаването на споразумението между Андрети и Порше за съвместна работа през следващите два сезона“, каза Роджър Грифитс.

„Никога не е имало съмнение в това с кого искаме да работим. Имаме много специални отношения с Порше Моторспорт както на пистата, така и извън нея. Заедно сме постигнали страшно много успехи. Надяваме се, че в бъдеще ще можем да споделим още повече успехи“, добави ръководителят на подразделението на американския тим във Формула Е.

От Порше също приветстваха удължаването на споразумението с американския отбор

„Очевидно сме много доволни от продължаването на нашето партньорство“, казва Томас Лауденбах. „Името на Андрети е едно от най-известните в световния автомобилен спорт. Затова че удължаването на договора е от особена важност за нас. И двете страни работят заедно в много области във Формула Е.“

„Ние взаимно се подтикваме към върхови постижения. Доказателство за това е класирането по средата на сезона. И двата отбора се намират в челната тройка, както и двама от четиримата пилоти. Освен това заедно водим в класирането за трофея на производителите“, добави вицепрезидентът на Порше Моторспорт.