Начало Moto News Ангел Караньотов 5-и на Супермото в Румъния

Ангел Караньотов 5-и на Супермото в Румъния

300
0

Най-добрият наш пилот на Супермото Ангел Караньотов се класи 5-и в Гран При на Румъния – втори кръг от световния шампионат на Супермото. На пистата в Арат той бе сред най-бързите, като и в двата манша завърши 5-и, и зае тази позиция в крайното класиране.

Така от Арат Ачи Караньотов с Honda си тръгна с 32 точки. Другият наш пилот в S1 Александър Георгиев с КТМ в първия манш бе 9-и, а във втория 8-и и събра общо 25 точки. Победата в Гран При на Румъния спечели Томас Шарие с ТМ, който спечели първия и бе втори във втория манш. Втори стана световният шампион Мауно Хермунен, който бе 4-и в първото състезание и спечели второ, а последното място на подиума зае Иван Лазарини с Honda, който взе две трети места. 

В надпреварата за европейско в клас SM85 първенство нашият Хакан Халми с КТМ бе повече от убедителен, спечели и двата манша и си тръгна с пълен актив от 50 т. Другите наши пилоти също караха добре, но не можаха да стъпят на подиума.  Милен Георгиев стана 5-и и взе 31 т., Янислав Стойнев бе 7-и с 29, а 8-и бе Димитър Петров с 32 т.

В другия европейски старт в клас SM3 имаше двама българи на подиума. Това бяха Ивелин Манев със Suzuki  – втори и Борислав Стоименов с КТМ – трети. Те асистираха на победителя и в двата манша, турчинът Арсин Пак. Четвърти пак бе наш пилот – Веселин Иванов.

В клас SM2 Янко Ташев с Honda стана 11-и, като взе 20 т. с 12-о и 10-о място съответно в двата манша. Победата за Гран пир на Румъния спечели Девон Вермюлен (Холандия) с ТМ, следван от Юри Гуардала (Италия) с Honda и Тони Клем (Финландия) с КТМ.