Начало Други Ангел непобедим с Клиото в Time Attack, немците отново с победа над...

Ангел непобедим с Клиото в Time Attack, немците отново с победа над японците

342
0

Като част от програмата на Speed Challenge, от четвъртък насам, цялото внимание на участници и публика се пренесе от паркингите на кината и мола в София към писта Дракон край с. Калояново. Последните 4 дни от предизвикателството включваха 4-и кръг от шампионата Time Attack, състезанието за журналисти Journalist Track Day, битката на дрифтаджиите в Monster Drift Battle, драг състезание, както и голямата битка на немските срещу японските автомобили за финал, тази неделя. Цялото това шоу бе допълнително украсено от Tuning.bg Show 2011, на което бяха изложени изключително интересни и красиви тунинг екземпляри.

Ангел Григорчев, с автомобил Рено Клио 2.0 от клас М2 (модифицирани, до 2000 куб. см), победи не само в своя клас, но и в генералното класиране по времена, побеждавайки със своето най-добро време абсолютно всички останали, включително доста мощните машини от клас М3 (модифицирани, над 2000 куб. см), в 4-ия кръг от шампионата Time Attack. Времето на Ангел е 1:04.97, което за момента се превръща и в рекорд, тъй като на тази конфигурация на пистата не е карано никога досега. Втори остана Ивайло Алексов от клас М3, с БМВ Е36 3.2, с време 1:06.18. Трети е Радослав Колев, клас М3, с Митсубиши Лансър 2.0Т, с време 1:06.48.

Общо 18 състезатели в 6 класа – S1, S2, S3 (заводски street коли, без модификации, до 1600 куб. см, до 2000 куб. см и над 2000 куб. см) и М1, М2 и М3 (модифицирани, до 1600, до 2000 и над 2000 куб. см), бяха наградени на почетната стълбичка с медали и шампанско. За тримата с най-добри времена за генералното класиране, имаше и купи. Участие във всичките 6 класа взеха общо 58 състезатели.

Петък вечерта след залез, преди финалите на Time Attack във всичките 6 класа, които се състояха в събота, започнаха тренировките и квалификациите на шоуто Monster Drift Battle, в което се включиха много дрифтаджии, сред които и най-добрите у нас. Съдия на шоуто бе лично Майк Прокюрор, собственик на европейския дрифт шампионат King of Europe.

В събота, покрай финалите на Time Attack, също както и в неделя, по време на битката на немските срещу японските автомобили, се проведе и тунинг изложение, на което зрителите можеха да се насладят на много интересни решения от гледна точка пълна промяна на визията на автомобила.

След финалите на Time Attack в събота, се проведе и драг състезание, а след него се състояха финалите на Monster Drift Battle. Победата при дрифтаджиите спечели варненеца Красимир Стефанов с Нисан 200SX S14, а след него остана Александър Язов с БМВ Е30. Трети на стълбичката се качи Стефан Петров с Нисан 200SX S13.

В неделя, битката на немските срещу японските коли, противопостави съперниците в битка на 3 етапа – състезание по регламент на Time Attack, състезание по дрифт и състезание по драг. В дисциплината Time Attack и драг, немските коли показаха надмощие, но въпреки така очертала се загуба за японските, в дисциплината дрифт те бяха безапелационни. За втора поредна година, немските автомобили успяват да вземат победата срещу японските.