Начало BG спорт Ангелов и Гаджев спечелиха рали-спринт Дряново

Ангелов и Гаджев спечелиха рали-спринт Дряново

424
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo

Пилотите на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo спечелиха втория кръг от шампионата по рали-спринт, който се проведе в Дряново. Това е трета поредна победа в състезанието за екипа.

В трите скоростни отсечки тандемът натрупа преднина от 1:27 мин пред Христо Парашкевов и Манол Парашкевов със Subaru Impreza. Трети останаха Антон Титов и Динко Георгиев с Peugeot 208 R2, също от Мегапорт Рейсинг, победители в клас RC4. В състезанието имаше три сериозни инцидента. За щастие пилотите и техните навигатори са невредими.

„Доволен съм от победата. Дойдохме тук предимно да тестваме и изпробвахме различни настройки. В първото минаване бяхме с мека кола заради фракцията, след това я втвърдихме“, каза Ангелов. „На третото в края направих грешка на фракция, която ми коства доста време.

Нямахме проблеми с концентрацията, въпреки огромната преднина, но подобни грешки се случват в ралитата. Подобрихме времето си спрямо миналата година с 10 сек, въпреки че не може да се правят подобни сравнения, защото условията винаги са различни. Очакваме с нетърпение рали Сливен, където се очаква голяма конкуренция.“

Мегапорт Рейсинг спечели и отборното класиране, благодарение на първото и трето място, както и шестото на Емил Денев и Йордан Тодоров с Renault Clio RS, който е първи в група RC3N.

Шампионите в рали-спринта за 2017 г. Динков Иванов и Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2) бяха на 2-а позиция в общото класиране и на първа в RC4 след 2-ата отсечка. В последната обаче те изпуснаха колата и загубиха страшно много време, докато се върнат.

Рали Сливен ще се проведе от 10 до 12 юни, а следващият кръг от шампионата по рали-спринт е на 26 и 27 юни във Видин.