Начало BG спорт Ангелов и Гаджев спечелиха рали-спринт Пещера

Ангелов и Гаджев спечелиха рали-спринт Пещера

440
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, снимка: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Шкода Фабия R5 спечели убедително рали-спринт Пещера. Състезанието бе първо в историята по рода си, като на старт застанаха 20 пилоти.

С 4 последователни победи от 4 скоростни етапа, двамата завършиха начело с време от 31:23.3 мин. На 1:19.2 мин зад тях втори финишираха Денис Станчовски/Явор Брънков (Престиж Рали Тим) с Пежо 208 R2).

Трети се наредиха Антон Титов/Динко Георгиев (Мегапорт Рейсинг) също с Пежо 208 R2), които изостанаха на 5.2 сек от вторите в Пещера. Четвърти и първи в клас HC2 са Борис Григоров/Вики Миленков  от MG Рали Тим с Мицубиши Лансър Ево 9

„Резултатът е съвсем според очакванията: Доволен съм от теста преди ралито в Турция (Ескишехир, което е след седмица), но съм и сигурен, че можеше да бъде и още по-добре“, заяви за RallyXpress шефът на техническия екип, поддържащ шампионите и лидера на Моторспорт академия-Твърдица Петър Гьошев.

Топ 5 на рали-спринт Пещера допълниха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Пежо 208. Те също ще участват на рали Ескишехир в Турция.

Трябва да се отбележи 7-ата позиция на шампионите на рали-спринт за 2017 г. Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора, Ситроен С2 R2). Двамата до последния момент не бяха сигурни дали ще участват, тъй като не знаеха дали ще разполагат с нужните финансови средства и резервни части.