Начало Рали Ангелов и Гаджев спечелиха рали „Стари столици“

Ангелов и Гаджев спечелиха рали „Стари столици“

333
0
Мирослав Ангелов, Георги Гаджев
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев; снимка: Мегапорт Рейсинг

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Шкода Фабия R5 Evo спечелиха рали „Стари столици“, втори кръг от националния рали шампионат. Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ завършиха с аванс от 41,6 сек пред вторите в състезанието Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Мицубиши Лансър Evo 9. Трети се класираха Дилян Станков и Йордан Йорданов с Пежо 208 R2. Георги Янков и Цветан Балджиев с Мицубиши Лансър Evo 9 от освободената група Е1 са на 2,47 мин зад Ангелов и с трето време в генералното, но извън официалното класиране за рали категориите. Състезанието се проведе край Шумен и това бе неговото 50-то юбилейно издание.

Ангелов и Гаджев спечелиха три от четирите отсечки в събота и взеха преднина от 8,3 сек. В неделя първия етап за деня Атанасов и Башкехайов спечелиха с 5,5 сек. На Лозево 1 екипажът на „Мегапорт“ върна 3,1 сек, а на второто минаване на Пивовара натрупа още 10,3 сек. В Лозево 2 Ангелов и Гаджев записаха нови 7,9 сек пред преследвачите, а в последната отсечка (и пауърстейдж) „Валерий Великов“ още 10,5 сек.

„Чудесно е, че отново сме победители в рали „Стари столици“. В началото на деня направих някои грешки, но след това наваксахме “, коментира Ангелов след финала.

Следващото състезание и последно за сезона е рали „Сърбия“ – от 2 до 4 октомври.