Начало Картинг АНГЛИЧАНИН СПЕЧЕЛИ ГОДИШНИЯ ФИНАЛ НА КАРТИНГ ПИСТА „ЛАУТА”

АНГЛИЧАНИН СПЕЧЕЛИ ГОДИШНИЯ ФИНАЛ НА КАРТИНГ ПИСТА „ЛАУТА”

3
0

12-годишният Кристофър Уолдок спечели Годишния финал в Любителския шампионат по картинг на писта „Лаута”. Англичанинът бе безапелационен като още в квалификацията си осигури първото място. Във финалното каране Уолдок спечели първо и второ място в двата манша, което се оказа достатъчно, за да стане шампион по картинг за 2006 година. С драматична победа във втория манш Антон Алексиев се добра до втората позиция в генералното класиране след като в първия манш завърши шести. Третото място остана за Димитър Чавдаров. Въпреки двети си трети места в двата манша синът на адвокат Тодор Батков – Тодор Батков–младши остана на четвърта позиция само на 1 точка от място на стълбичката.
В годишния финал на писта „Лаута” участваха 18-те най-бързи пилоти, победители в месечни финали на шампионата през годината. Най-бързата обиколка в състезанието постигна Кристофър Уолдок, който завъртя 870-те метра на пистата само за 00:53,345 мин.
Шампионът за 2006 година получи голямата награда в размер на 1000 лева, както и подаръци от Maze, Nivea и Картинг писта „Лаута”. Вторият и третият в крайното класиране взеха съответно 500 лв. и 200 лв.
Любителският шампионат по картинг се проведе за четвърта поредна година на писта „Лаута” като част от официалния календар на пистата. Организира се съвместно с Българската Федерация по картинг спорт и Държавната Агенция за младежта и спорта. Всички участници получиха от Федерацията лиценз D, който им дава статут на лицензиран пилот – любител.

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ

1 Кристофър УОЛДОК
2 Антон АЛЕКСИЕВ
3 Димитър ЧАВДАРОВ
4 Тодор БАТКОВ
5 Веселин ДЕСТАНОВ
6 Михаил ДЖУРОВ
7 Атанас КАЛНЕВ
8 Росица МОРАЛИЕВА
9 Емил ЯРЪМОВ
10 Любомир ИВАНОВ