Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Английският съд отмени присъдата в полза на Форс Индия

Английският съд отмени присъдата в полза на Форс Индия

40
0
спайкър

Английският апелативен съд отмени решението на висшия съд от миналата година, което постановяваше спонсори да платят няколко милиона долара на Форс Индия, заради нанесени щети.

Kомпаниите от Абу Даби – Етихад и Алдар, бяха осъдени да платят 4,7 милиона долара на тима в края на миналата година. Причината за това е, че те бяха сключили 3-годишен спонсорски договори за 20 милиона с тима през 2007-ма, когато той все още се казваше Спайкър. Малко след това обаче те прекратиха контрактите си и се прехвърлиха към Ферари.

Но сега британският съд отсъди, че те са имали право да се отметнат от договора си и затова присъдата бе отменена.

Причината е, че и в двата договора е било упоменато тимът да не рекламира марки, които са директни конкуренти на двете компании. Самолетната компания на Виджяй Маля – Кингсфишер обаче е директен конкурент на Етихад, като същото важи и за марката му за алкохолни напитки, която пък се явява конкуренция на Алдар.

Решението за отмяна на наказанието бе взето от съдията Сър Бърнард Рикс, според който двете компании са били в пълното си право да постъпят така, тъй като правата им са били нарушени.

А сега, след приключването на това дело, Етихад и Алдар планират да заведат контра-иск срещу Форс Индия за нанесени щети.