Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Anonymous заплашват Гран при на Канада

Anonymous заплашват Гран при на Канада

118
0
Гран при на Канада

Организацията Anonymous заплаши да атакува Гран при на Канада следващата седмица в подкрепа на протестиращи студенти в Квебек. Хакерите се проявиха успешно по време на уикенда в Бахрейн, когато под ударите им попадна официалният сайт formula1.com. Тогава демонстрацията им (под надслов Операция Бахрейн) бе заради нарушаването на човешките права в близкоизточното кралството.

Студентите в Квебек пък протестират вече трети месец заради намеренията на местното правителство да вдигне таксите им за обучение. Anonymous смятат, че и в този случай има нарушени човешки права заради спешно приетия на 18 май закон, ограничаващ свободата на демонстрации в и около университетите в района без предварително полицейско одобрение. От организацията вече поеха отговорност за атаките срещу уебсайтовете на правителството и полицията в Квебек, които бяха извършени след драстичното увеличение на арестите, основани на горепосочения закон.

Според Anonymous нарушаването на уикенда на Гран при на Канада ще изпрати още едно ясно послание към премиера на Квебек Жан Шарест.

Както и в Бахрейн, Anonymous възнамеряват да развалят малкото парти на г-н Екълстоун. От 7 до 10 юни Anonymous ще свалят всички F1 уебсайтови, сървъри, бази данни и свързани с F1 страници, които открием в интернет. Бихме искали да напомним на всички, възнамеряващи да посетят това противно състезание, че последния път Anonymous откриха личните данни на зрителите, включително номерата на кредитните им карти, на F1 сървърите. Anonymous ще са сред многото протестиращи, чиято цел ще е тази Гран при. Очаква се демонстрации да проведат и студенти – организаторите трябва да го знаят, като се има предвид, че състезанието им би могло да донесе 100 милиона канадски долара на района. Сериозно препоръчваме да се присъедините към бойкота на F1 в Монреал и да не купувате билети или F1 мърчандай онлайн. Предупредени сте – се казва в изявлението на организацията.