Начало Formula E News Aнтонио Феликс да Коща грабна победата във второто състезание в Ню Йорк

Aнтонио Феликс да Коща грабна победата във второто състезание в Ню Йорк

327
0
Антонио Феликс да Коща, Формула Е
Антонио Феликс да Коща. снимка Формула Е

Антонио Феликс да Коща грабна победата във второто състезание по улиците на Ню Йорк. Пилотът на DS Techeetah потегли от полпозишън и удържа атаките на Щофел Вандоорн в заключителната фаза на надпреварата. Трети финишира Мич Еванс от тима на Ягуар Рейсинг.

За разлика от вчерашната надпревара, днес пистата в Бруклин бе суха и по-приятна за каране. Да Коща спечели квалификацията след като победителят от състезание номер едно в Ню Йорк Ник Касиди бе наказан заради нарушение, свързано със смяната на батерията в неговия болид.

Най-добрата стартова реакция бе за Антонио Феликс да Коща. Състезателят на DS Techeetah остави зад себе си Алекс Симс. Третият на стартовата решетка Андре Лотерер направи фалстарт и загуби много позиции. Добро потегляне направи и Серхио Сете Камара.

15 минути след старта на второто състезание в Ню Йорк, да Коща и Симс минаха за първи път през зоната за активация на атакуващия режим. Така лидерската позиция бе поета от Вандоорн. Близо до него се движеше съотборникът му и настоящ световен шампион във Формула Е Ник де Врийс.

В дъното на колоната Оливър Роуланд (Махиндра) имаше контакт с Максимилиан Гюнтер. Двамата състезатели продължиха участието си в надпреварата. Същевременно Антонио Джовинаци отново отпадна от състезанието. По този начин пилотът на Пенске Дракон Аутоспорт продължи черната си серия откакто е пилот от Формула Е.

Антонио Феликс да Коща, Щофел Вандоорн, Ник де Врийс, Жан-Ерик Верн и Едоардо Мортара имаха фенбууст. Тази допълнителна мощност в порядъка на 5 секунди.

С напредване на надпреварата в Ню Йорк, да Коща водеше пред Вандоорн. Зад тях имаше епична битка за третата позиция между Симс, Еванс и де Врийс. Състезателят на Ягуар Рейсинг мина върху неравност на трасето и се завъртя. За негово щастие, инцидентът се размина без никакви последствия.

Ник де Врийс имаше контакт с предпазните бариери след като атакува Алекс Симс. Нидерландецът имаше поражения по своя болид и започна да изостава.

До края на надпреварата всички погледи бяха насочени върху Антонио Феликс да Коща и Щофел Вандоорн. Двамата състезатели водеха битка за победата до самия финал и останаха почти без никаква електроенергия. В по-задната част на полето имаше катастрофа, в която бяха замесени Лукас ди Граси (Вентури), Жан-Ерик Верн (DS Techeetah) и Оливър Роуланд. Това не попречи на да Коща да запише първи успех през тазгодишната кампания във Формула Е. Втори и трети финишираха Вандоорн и Еванс.

Четвъртото място бе заето от Алекс Симс с Махиндра. Пети и шести финишираха Сам Бърд (Ягуар Рейсинг) и Робин Фрайнс (Енвижън Ресйинг). Място в зоната на точките намериха още Ник де Врийс (Мерцедес), Джейк Денис (Андрети Аутоспорт), Андре Лотерер (Порше) и Едоардо Мортара с Вентури, който записа и най-бързата обиколка. Toва бе последното състезание на Формула Е в Бруклин. През следващата година стартът може да бъде преместен в друга част на Ню Йорк. Има вероятно друг американски град да бъде домакин на състезание от електрическия шампионат.