Начало Избрани Антонио Перес: Мексико ще има световен шампион в F1 в лицето на...

Антонио Перес: Мексико ще има световен шампион в F1 в лицето на Чеко Перес

773
0
Макс Верстапен, Антонио Перес, Серхио Перес
Макс Верстапен, Антонио и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Антонио Перес Гарибай вярва, че неговият син Серхио Перес ще стане първият световен шампион в F1 от Мексико. Федералният депутат приветства отношенията на неговия син с отбора на Ред Бул въпреки събитията от състезанието на пистата Интерлагос.

Перес-старши не бе никак щастлив след като синът му Серхио бе загуби две точки от съотборника си Макс Верстапен. Нидерландецът отказа да спази отборните заповеди и да отстъпи позицията на своя съотборник. Състезателят на Ред Бул вече си бе гарантирал втората световна титла и на практика нямаше какво да губи. След края на състезанието той така и не обясни защо не е изпълнил нареждането на своя отбор.

Състезателите на Ред Бул имаха кратка словесна разправия след края на Гран при на Сао Пауло. Малко след нея Перес каза, че изстъпленията на Верстапен са показали „каква е истинската му същност.“

Наскоро Антонио Перес заяви пред мексиканска медия, че Верстапен се е чувствал застрашен от Перес и е „усещал дъха на Чеко в каската си.“ Но подобно нас своя син, той също бързо се успокоил. Малко след това той каза, че няма никакви лоши намерения към Верстапен или Ред Бул.

Перес-старши коментира връзката на Перес с Ред Бул. Именно отборът от Милтън Кийнс подаде ръка на мексиканеца в края на 2020 г. Тогава той бе освободен предсрочно от Рейсинг Пойнт и бе на път да остане извън титулярно място в F1.

„Това е страхотна връзка, страхотно семейство и има много неща, които изглеждат различно. Мога да ви кажа, че най-доброто нещо, което се е случило в историята на спорта на Чеко, е връзката му с Ред Бул“, сподели Антонио Перес.

„Трябва да се помни, че Чеко не беше на това ниво. На практика той намери след като загуби всичко във Форс Индия и Рейсинг Пойнт и когато беше уволнен и остана без работа. Но от друга гледа точка през тези две години  бяха най-важните във всяко отношение за Чеко Перес.“

„Емоционално, подобно на своя баща, той е в най-добрата си форма. Това е наистина ,много важно да се види от всички.“

Антонио Перес се надява добрата форма на сина му да продължи. През миналия сезон Серхио Перес спечели състезанията в Монако и Сингапур и финишира на трето място в крайното класиране. 32-годишният състезател изостана само с три точки от втория Шарл Льоклер.

„Казвам ви, че все още не сме видели най-доброто от него. Той има още много какво да даде на спорта. Мексико ще има световен шампион в F1 в лицето на Чеко Перес. Вярвам, че това може да се случи с течение на времето“, добави бащата на пилота на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Toño Pérez (@aperezgaribay)


Перес наистина трябва да покаже по-добра скорост в предстоящата кампания. Мексиканецът има договор с Ред Бул до края на следващата година. Въпреки това той може да бъде застрашен заради присъствието на Даниел Рикиардо. Австралиецът се върна в Ред Бул като трети пилот и ще участва в различни тестове и маркетингови кампании. Според Кристиан Хорнер, вероятността Рикиардо да се върне на стартовата решетка с болид на неговия отбор е минимална.