Начало Избрани Перес: Макс показа истинската си същност

Перес: Макс показа истинската си същност

18793
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес остана ядосан от случилото се в състезанието на пистата Интерлагос. Пилотът на Ред Бул финишира на седма позиция в надпреварата в Бразилия, докато прекият му съперник за второ място Шарл Льоклер бе четвърти.

Перес завърши на пета позиция във вчерашната спринтова надпревара в Бразилия. Мексиканецът се движеше зад Верстапен и попита дали той може да мине пред него. От Ред Бул така и не отговориха на въпроса на своя пилот. В крайна сметка той финишира пети, a Льоклер- шести.

Опитният мексиканец се движеше на втора позиция пред първата половина на днешната надпревара в Сао Пауло. Пилотът на Ред Бул нямаше добра скорост нито с меките, нито със средно твърдите смеси на Пирели. С напредване на състезанието той загуби позиция от Люис Хамилтън.

Изглеждаше, че Перес ще запази третото място, макар и от Ред Бул да бяха опитали пресичаща стратегия срещу Мерцедес. За негово съжаление на трасето се появи виртуална кола за сигурност, която след това стана реална. От това се възползваха част от неговите съперници, докато мексиканецът остана на пистата.

След рестарта на състезанието в Бразилия Перес бе задминат от Сайнц, Льоклер, Алонсо и Верстапен. В последните обиколки той поиска нидерландецът да го пусне пред себе си. Целта на молбата на Перес бе той да спечели повече точки в борбата с Шарл Льоклер. От бокса на Ред Бул му отговориха, че Макс ще го пусне пред себе си ако не задмине Алонсо. В крайна сметка Верстапен не задмина пилота на Алпин, но също така и не изпълни заръката на своя отбор. Така той завърши шести, а Перес остана седми.

В обиколката след края на надпреварата Перес бе доста ядосан от действията на своя съотборник. Мексиканецът „благодари“ на своя екип за „добре свършената работа“. Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че ще проведат дебрифинг. Въпреки това Перес не скри разочарованието си от поведението на Верстапен.

„Макс показа истинската си същност“, заяви Перес. „Не разбирам каква е била реакцията му. Ако имаме два спечелени шампионата, това е и благодарение на мен“, добави пилотът на Ред Бул.

Нидерландецът обясни по радиото защо не е пуснал своя съотборник пред себе си по време на разговори със своя състезателен инженер.

„Не се притеснявай за DRS на Макс, просто остави Чеко да мине пред теб, Макс, пропусни Чеко, моля.“

Казах ви още миналия път, момчета, не ме питайте повече за това. Добре, наясно ли сме по този въпрос? Изложих какви са мотивите ми и наистина държа на тях“, каза Верстапен.

Перес коментира случката със своя съотборник и след края на състезанието.

„Беше ми казано да го пропусна. След това той щеше да върне позицията. Не знам каква е била комуникацията от негова страна. Нямам представа. може би трябва да го попитате за това“, обясни Перес.

„Няма какво да кажа след всичко, което направих за него. Честно казано, това е малко разочароващо. Нямам представа какво стана. Наистина съм изненадан. Ще се опитам да анализирам всичко.  Определено не успяхме да се справим с темпото този уикенд. Надявам се следващата седмица да се върнем на обичайното си място“, допълни Серхио Перес.

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко също бе изненадан от поведението на Верстапен в края на състезанието в Бразилия.

„Целта на Ред Бул е да заеме второ място в шампионата с Чеко. Макс трябва да направи всичко възможно, за да му помогне в това начинание. Това е всичко, което искам да кажа по въпроса“, заяви д-р Марко.

Верстапен все пак обясни, че е готов да се реваншира и да помогне на Перес в Абу Даби.

„Имам своите причини за това. Просто обсъдихме този въпрос. Беше по-добре, че най-накрая седнахме заедно и поговорихме за това и просто продължихме напред оттук нататък“, каза Верстапен.

‘Ако отидем в Абу Даби и той се нуждае от точките, за да се пребори с Льоклер, нека се обърне към мен. Все пак всичко зависи от това кой ще завърши по-напред. Ако той има нужда от помощ, аз ще бъда там. Добре е, че сега поговорихме за това и на практика изчистихме всичко, което е имало, защо не съм го направил.“

Another tough afternoon in Brazil 😣🏁