Начало Moto News Aояма е почти възстановен от контузията

Aояма е почти възстановен от контузията

28
0

Вече изминаха шест седмици от катастрофата на Хироши Аояма по време на свободните тренировки за Гран при на Великобритания в MotoGP.

Tогава японецът нарани 12-тия прешлен на гръбначния си стълб, но ето че след интензивна рехабилитационна програма, той вече е почти възстановен от сериозната контузия.

„Чувствам, че състоянието ми се подобрява всеки ден. Започнах тренировки и в басейн, а също така и силови тренировки на ръцете във фитнеса, така че вече чувствам прогреса. Вече ми се иска да подкарам мотора си отново, защото виждам другите да се състезават всеки уикенд, но трябва да съм внимателен, защото костта, която счупих, е много важна.

Мисля, че ръцете и краката ми са общо взето в състоянието, в което бяха преди катастрофата, но гърбът ми е може би на 70-80 процента възстановен, така че все още не съм възстановен на 100%.

Когато правя упражнения, винаги се налага да нося корсет, така че ако мога да тренирам без него, значи ще съм възстановен вече на 90% и тогава ще мога отново да карам.

Малко е странно, защото през последните 6 години не съм пропускал състезание, но сега съм крайно мотивиран отново да се върна в борбата“, заяви пилотът на Интерветен Хонда.