Начало Moto News Aprilia се връща в MotoGP през 2015 г. с Gresini Racing

Aprilia се връща в MotoGP през 2015 г. с Gresini Racing

67
0

Екипът на Gresini Racing обяви, че ще кара с прототип на Aprilia в MotoGP от следващата година. Договорът е подписан до 2018 г.

Това партньорство ще позволи на Aprilia Racing, за да се възползват от значителния опит и ноухау, които имат Gresini Racing в MotoGP. Пилотите на Gresini Racing ще карат мотоциклети Aprilia в MotoGP в продължение на четири години, считано от сезон 2015.

Fausto Gresini, тим мениджър на екипа коментира:  Аз съм много доволен, че Aprilia  идентифицира Gresini Racing като идеалния партньор, с който да влезе в  MotoGP. Бих искал да благодаря на Piaggio Group, че ми даде фантастична възможност да работя в тясно сътрудничество с такъв славен производител, с италианска марка, която се превърна в синоним на страст за състезания, която достигна невероятни резултати в световен мащаб.  Договорът е за четири години и отваря нова глава в нашата история. Чувствам голяма отговорност, но мотивацията да успеем  с италиански производител е голяма и вълнуваща. Марката Aprilia е част от света на Гран При и да бъде във висшия клас – MotoGP, е голяма гордост за всички нас. Една невероятна награда за свършената работа във всички тези години от Gresini Racing.