Начало Moto News Aprilia планира връщане в MotoGP през 2016 г.

Aprilia планира връщане в MotoGP през 2016 г.

23
0

Aprilia анонсира връщането си във висшия клас на Гран При през 2016 г. Това потвърди  за motogp.com и Албесиано Романо – изпълнителен спортен директор на италианската марка. Той споделя и насоките на плановете за MotoGP.

– Дали участието на компанията в световния шампионат на супербайк са тясно свързани с плановете ви за MotoGP?

– Много са свързани. Нашия мотоциклет от клас Open е много близък до машината ни за супербайк и мога да твърдя, че е на 90% е един добър кросовър.

– Планирате ли някакви участия с уайлдкард през 2015 г.?

– Не бих ги изключил. За да сме в състояние да се конкурирама на високо равнище през 2016 г., което е нашата цел, ние се развиваме изцяло нов проект. Така че, аз не бих изключил няколко изяви през втората половина на сезон 2015.

– До колко Aprilia се промени в последните няколко години след участието си в MotoGP и какви промени ви накараха да се върнете във висшия клас?

– Нещата се промениха значително, тъй като по-рано Aprilia беше независима компания, а сега е част от мултинационалната Piaggio Group. Сега имаме индустриална и финансова стабилност, за да участваме в спорта и в голямото   предизвикателство MotoGP. Също така и световният шампионат MotoGP се  промени много през последните години и нашия интерес към връщане се дължи тъкмо на това. Това го казваме, без да засягаме активността си в Супербайк, където има различни аспекти, свързани с насърчаване на нашия продукт.

– Има ли някаква възможност Aprilia да ес върне в Moto2 и Moto3?

– За момента това не влиза в плановете ни.

– Имате ли график за тестовете през 2015 г. и с кои състезатели ще работите?

– В момента ние събираме материал с проекта IodaRacing и техния пилот Данило Петручи. За нас това е много важно присъствие в MotoGP, защото отборът ни позволява да участваме в техническото развитие. Ние можем да следим отблизо развитието на електрониката и гумите. Всички тези елементи са от основно значение за нас. Ние се надяваме да започнем истински тестове в MotoGP през пролетта на 2015 г. Пилотите тепърва ще бъдат потвърдени, но ние имаме много възможности.