Начало MotoGP News Априлия представи нов технически директор в MotoGP, стария отива в Хонда

Априлия представи нов технически директор в MotoGP, стария отива в Хонда

62
0
Фабиано Стерлачини, Априлия
Фабиан Стерлачини, снимка Априлия

Априлия представи новия технически директор в MotoGP Фабио Стрелачини. Той ще замени напускащия в края на годината Романо Албесиано. Малко след тази новина стана ясно, че последният ще работи в Хонда от началото на 2025 г.

В ранните часове на днешния ден бяха обявени поредните размествания в падока на MotoGP. Първоначално беше обявено, че Фабио Стрелачини ще бъде новия технически директор на Априлия от следващата година. Италианецът ще замени на този пост напускащия Романо Албесиано

Априлия ще направи сериозна трансформация през 2025 г. Италианският производител обнови напълно пилотския си състав и ще разчита на Хорхе Мартин и Марко Безеки. Двамата заменят напускащите Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес.

„Много съм щастлив и очаквам новия сезон с нетърпение. Трябва да вярваш в себе си, в компанията си и в хората си. Един човек не може да промени компанията сам, компанията е по-голяма от него“, сподели Масимо Ривола.

„В Априлия правим стъпки напред, а не назад. Надявам се, че с тази промяна и двамата нови пилоти ще продължим да го правим и догодина“, добави главният изпълнителен директор на марката от Ноале.

Броени минути по-късно стана ясно, че Албесиано отива в Хонда. Италианския инженер отваря нова глава в кариерата си, след като работеше в Априлия от 2014 г насам и има общо 20-годишен стаж в семейството на марката.

Подписването  с Албесиано е последната от поредицата кадрови промени в Хонда. Вчера стана ясно, че техническият директор на заводския отбор Кен Каваучи е преместен в тестовия екип. На негово място идва Албесиано

Мениджърът на отбора на Хонда Алберто Пуч посочи опита и личностните качества на Албесиано като ключови предимства за марката, която все се още се бори с някои културни сблъсъци предвид европейския характер на падока на MotoGP.

„Албесиано е спокоен човек, не е дете. Той е на определена възраст и може да се впише  добре в японския манталитет“, каза Пуч

„Важното е, че той може да си партнира с хората в Япония и може да внесе целия си опит от толкова години. Важно е да имаш технически директор в Европа, за да улесниш нещата. Взаимоотношенията на пистата понякога са по-лесни за хора от Европа, отколкото за такива, които не са“, добави директорът на Хонда в MotoGP.

Запитан дали Хонда трябва да бъде напълно отворена за нови идеи, Пуч отговори: „Не съм напълно съгласен. Не става дума за това, че марката трябва да бъде отворена за нови идеи. Понякога хората имат много идеи, но те трябва да работят. Ние направихме много неща и някои от тях проработиха, а други не. Мисля, че помощта на Романо ще бъде много важна. Той ще бъде в голяма степен основата на отбора“, добави директорът на Хонда.

За разлика от Априлия, Хонда реши да не променя пилотския си състав за 2025. Японците отново ще разчитат на Жоан Мир и Лука Марини. В момента те са последни при производителите и изостават дори и от Ямаха.