Начало MotoGP News Aприлия показа новия мотор RS-GP за сезон 2022 в MotoGP

Aприлия показа новия мотор RS-GP за сезон 2022 в MotoGP

332
0
Априлия RS-GP 2022
Априлия RS-GP 2022, снимка Априлия

Aприлия показа новия мотор RS-GP за сезон 2022 в MotoGP на онлайн презентация. Tова е много важна година за италианската марка от Ноале. За пръв път от завръщането си в шампионата Априлия ще участва с напълно заводски отбор след като си партнираше с Грезини Рейсинг в периода 2015-2021. 

В края на сезон 2021 Алейш Еспаргаро завърши на осма позиция в крайното класиране. Испанецът се придвижи с няколко позиции напред и утрои точките, които бе спечелил през предишните години. Това е страхотен резултат, който е само отправна точка за еволюцията през 2022. Новият мотор има редица промени, които целят да го направят един от най-бързите на стартовата решетка. Априлия показа много добро темпо по време на първия предсезонен тест на Сепанг. Алейш Еспаргаро оглави класирането в първия ден, а във втория остана зад Енеа Бастианини. Маверик Винялес също бе много близо до своя съотборник. Двамата испанци отново споделят един отбор, след като правеха това в Сузуки през 2015 и 2016.

Пилотският състав на Априлия остава непроменен в сравнение с последните състезания от миналата година. Капитанът на отбора отново ще бъде Алейш Еспаргаро. Редом до него застава Маверик Винялес, който е най-новият член на семейството на Априлия. Лоренцо Савадори продължава да изпълнява ролята на тестови и резервен пилот. Италианецът ще направи и няколко участия с уайлдкард по време на сезона.

„Нямам търпение да се върна на пистата с моя отбор. След прекарани толкова години заедно, всички в гаража са не само механици и инженери. Те са част от моето семейство и от тази гледна точка зимната ваканция изглежда много по-дълга. Много съм нахъсан да покажа на какво съм способен. Годините може да минават, но аз съм все още толкова гладен за успехи, колкото бях в началото на кариерата си. По време на първите тестове избрах каска с графики, посветени на всички подиуми и успеха на Априлия във всички класове, включително този на Силвърстоун. Според мен това е правилният начин да стартираме сезона и да отдадем почит на голямото състезателно наследство на тази марка. Очевидно целта ни е да добавим още изображения към тази галерия“, сподели Алейш Еспаргаро. 

Алейш Еспаргаро
Алейш Еспаргаро, снимка Априлия

„Още на първия ми тест с този отбор разбрах, че съм избран със специална цел. Тя е да изведа Априлия на върха в модерната ера на MotoGP. Това е целта, към която всички работим. Не мисля, че честно да се правят прогнози. Предпочитам да се фокусирам върху текущата работа и подготовката за сезона. Вярвам, че резултатите са пряко следствие от нашите усилия. Имахме страхотната възможност да се опознаем предварително, да направим няколко състезания и да започнем да разбираме взаимните си нужди. Ще трябва да използваме това предимство възможно повече. Много съм доволен от работата, която състезателният отдел свърши през зимата. Сега всичко, което остава, е да покажем напредъка си на пистата“, заяви Маверик Винялес.

Маверик Винялес
Маверик Винялес, снимка Априлия

„Ролята на тестов пилот в MotoGP е много важна. Също така ще участвам в някои състезания с уайлдкард. Всички в Априлия работят усилено, за да подoбрят RS-GP все повече. Състезаваме се в категория, в която непрекъснатите инвестиции на време, ресурси и усилия, са незаменими. Общото ниво на нашите съперници е изключително високо. Ние растем и трябва да продължим тази тенденция. Участвам в този проект от 2020 г. и израснах заедно с този мотор, който непрекъснато се подобрява. Уверен съм, че ще направим още една крачка напред през новия сезон“, каза Лоренцо Савадори.

Лоренцо Савадори
Лоренцо Савадори, снимка Априлия

„Това е важен сезон. Влизаме в MotoGP като заводски отбор. Това се случва точно на тридесетата годишнина от първата титлата на Априлия в световния шампионат по мотоциклетизъм, спечелена от Алекс Грамини. Това е голяма отговорност, но и инжекция с допълнителна мотивация.“

„Състезателният отдел на Априлия е група от висококвалифицирани хора, които работят изключително добре заедно и със силен италиански отпечатък, с който ние сме изключително горди. Сезон 2021 беше добър, но трябва да забравим за него веднага и да гледаме напред. Според мен RS-GP ще бъде най-красивият мотоциклет тази година и се надявам да е един от най-бързите. Свършихме значителна работа през зимата. Разполагаме с трима състезатели от най-високо ниво- капитанът на отбора Алейш Еспаргаро и страхотен пилот като Маверик, с който всеки ден се опознаваме все по-добре. Лоренцо остава нашият тестов пилот. Въпреки трудния и изпълнен с контузии сезон, той демонстрира значителен растеж и ще бъде голяма помощ за развитието на проекта“, обясни изпълнителният директор Масимо Ривола.