Начало MotoGP News Aприлия запазва пилотския си състав в MotoGP

Aприлия запазва пилотския си състав в MotoGP

149
0
Aприлия 2022
снимка, Априлия

Aприлия запазва пилотския си състав в MotoGP. Италианската марка ще продължи да разчита на опитните испански състезатели Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес.

Италианската марка спечели първата си победа в ерата на MotoGP. Това се случи в Гран при на Аржентина на пистата Термас де Рио Ондо. Алейш Еспаргаро потегли от полпозишън и успя да се справи с Хорхе Мартин от тима на Прамак Дукати.

От известно време Априлия и по-големият Еспаргаро водеха преговори за подновяване на договора. Испанецът призна след историческата си първа победа в Аржентина, че първоначалните дискусии са го натъжили.

След Гран при на Франция в MotoGP, той призна, че не знае какво се случва в Ноале по отношение на новия договор, въпреки че винаги се е смятало, че двете страни ще се споразумеят. В момента 32-годишният пилот е само на четири точки от лидерската позиция в шампионата, след като спечели един успех и още три подиума.

След като преговорите са започнали още от края на март, се разбра, че основната пречка са били парите и политиката на някои производители. Те са правили непрестанни опити си да намалят заплатите на големите си звезди поради пандемията от COVID-19.

Все пак Априлия се съгласи да предложи на Алейш Еспаргаро нов договор. Той ще бъде с годишна заплата от 2 млн. евро и е до края на 2024 г.

Въпреки трудния старт на сезон 2022, когато започва първата си постоянна кампания с марката от Ноале, Винялес ще остане в екипа и през следващия сезон.

Може би за вас не е голяма новина, но съм щастлив да обявя, че Алейш Еспаргаро и Маверик Винялес ще продължат да се състезават с Априлия през следващите две години, заяви главният изпълнителен директор Масимо Ривола.

Знаете, чеКапитанъте част от нашата история от дълго време. Нямам никакво съмнение, че той ни доведе там, където сме сега. Вярвам, че ще продължи да се стреми към това с ентусиазма, който внася в отбора.“

Много съм щастлив, че ще продължа да работя с Маверик. Вярвам в таланта му и съм сигурен, че ще покаже на всички какъв е потенциалът му.“