Начало Moto News Априлия вдигна покривалото на RS-GP 2021

Априлия вдигна покривалото на RS-GP 2021

217
0
Отборът на Априлия Грезини вдигна покривалото на  мотора си за сезон 2021 в MotoGP на онлайн презентация. На нея бяха пилотите на екипа Алейш Еспаргаро и Лоренцо Савадори, изпълнителният директор Масимо Ривола и техническият директор Романо Албесиано. Разцветката на машината е по-различна спрямо тази от миналата година и е посветена на Фаусто Грезини, който загуби своя живот през месец февруари след дълга битка с COVID-19.

„Благодаря на всички от състезателния отдел на Априлия, които свършиха отлична работа през зимата. Мисля, че направихме голяма стъпка напред в развитието си и нямам търпение да сме на пистата. Направихме промени във всеки аспект, особено в аеродинамиката и двигателя. Имаме добър потенциал и очаквам да го разкрием през предстоящия сезон“, сподели Албесиано.

„Главната ни цел е да скъсим изоставането си от нашите съперници. Първата половина от новата кампания ще бъде трудна за нас. Екипът на Априлия е сплотен и много амбициозен. Алейш ще бъде в ролята на лидер, който да помогне на отбора да се бори за по-предно класиране. В същото време Лоренцо ще трупа все повече опит на мотора и вярвам, че може да е в зоната на точките във всяко едно състезание“, заяви Масимо Ривола.

„Знам че звучи банално, но винаги съм много емоционален преди старта на нов сезон. Това ще бъде петата ми кампания с Априлия, които са като мое второ семейство. Работата с тях е невероятна. Първият ми контакт с новия RS-GP бе много положителен. Предстои ни много тежък и труден сезон, но въпреки това нямам търпение за първия старт за 2021. Целта ми е да спечеля възможно повече точки за екипа“, каза Алейш Еспаргаро.

„Благодаря на Априлия и Грезини Рейсинг за предоставената възможност. Знам, че имам още много да уча. Това е ново предизвикателство за мен. В края на 2020 натрупах километри с мотора, но все още нямам достатъчно увереност в гумите. Надявам се да помогна на екипа да е все по-близо до челото на колоната“, обясни Лоренцо Савадори.

 

Априлия 2021
Лоренцо Савадори, Масимо Ривола, Романо Албесиано и Алейш Еспаргаро, снимка Априлия