Начало Moto News Априля се връща в МотоGP през 2016 г.

Априля се връща в МотоGP през 2016 г.

44
0
Априля

Априля обяви, че се връща в МотоGP от 2016 г. – 12 години след последните надпревари на производителя в най-високата категория мотоциклетни състезания.

Проектът бе потвърден от председателя на Пиаджо Груп (притежаващи марката) Роберто Колантино по време на международното изложение за мотори в Милано (EICMA).

Априля ще се върне в МотоGP през 2016 г., за да побеждава и да постига успехи, каквито имахме в световния супербайк шампионат. Предстоят ни две години работа – заяви той.

Априля участваха за последно в първенството със заводски тим през 2004 г. Тогава отборът бе шести в класирането при конструкторите с едва 39 точки. В световния супербайк шампионат обаче успехите бяха значително по-големи, като марката взе титлите през 2009 и 2011 г.

Машини на Априля доминират през последните две години в CRT класа на МотоGP. Италианският производител обаче загуби един от най-важните си хора – Луиджи Дал Игна напусна, за да стане новия мениджър на Дукати Корсе. Връщането на марката обаче е чудесно за шампионата, в който през 2016-та ще се състезават (евентуално) пет производители.