Начало Други Арабаджиев и Кралев в последния кръг на GP2 Азия

Арабаджиев и Кралев в последния кръг на GP2 Азия

55
0

Последният кръг от сериите GP2 Азия се провежда този уикенд в Бахрейн като част от поддържащите първата надпревара от Формула 1 състезания. В старта отново участват двамата български пилоти Владимира Арабаджиев (Рапакс) и Пламен Кралев (Тридент Рейсинг).

Оливър Търви (iСпорт) бе най-бърз в първата тренировка за предстоящата надпревара, а втори, само на 0,053 сек зад него е съотборникът му и вече шампион в GP2 Азия за сезон 2009/2010 г. Давиде Валсеки.

Българските представители бяха съответно 15-и и 24-и. Арабаджиев направи 13 тура за цялата сесия, а колегата му Кралев – 11.

Тренировката за място на стартовата решетка пък бе спечелена от Лука Филипи (Ки-Меритус). Нашите пилоти се класираха 19-и (Арабаджиев) и 24-и (Кралев).

– Времето на квалификацията не ми бе достатъчно, за да постигна максимума на възможностите си. Това е най-трудната писта, на която съм карал. С новата секция трасето е с 23 завоя и две карания от 30 мин не ми стигнаха. Надявам се в състезанието да съм по-бърз – коментира Кралев.