Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Арабаджиев направи първия си тест с F1

Арабаджиев направи първия си тест с F1

569
0
Владимир Арабаджиев

Владимир Арабаджиев приключи успешно теста си за отбора на Лотус от Формула 1. Българският пилот за първи път кара болид от Гран при и направи 49 обиколки следобед на пистата Яс Марина. Най-добрата му обиколка бе с време 1:45.723 и му отреди 15 -то място. Най-бързото постижение е на Даниел Рикиардо (Ред Бул) – 1:38.102.

– Първо искам да благодаря за невероятната възможност, която ми даде Лотус Рейсинг. Беше невероятно изживяване да карам болид от Формула 1 – първото излизане беше просто фантастично. Усещанията за ускорение и при спиране са феноменални и се радвах на всяка секунда. За съжаление изкарах едва половин ден в автомобила, а това време не е достатъчно, за да започна да трупам опит. Въпреки това смятам, че се справих доста добре в направените обиколки, а и трябва да се вземат предвид няколкото спирания на сесията. В подобни изпитания хората често се опитват твърде силно да направят впечатление, натискат прекалено и допускат грешки, така че съм доволен, че аз не направих такива. И накрая – цялото изживяване бе великолепно. Изумително бе да видя колко организиран екип са Лотус и благодаря отново на всички за този прекрасен ден – коментира Владо.

Техническият директор на тима Майк Гаскойн отбеляза, че Арабаджиев и каралият до обяд Родолфо Гонзалес са се справили фантастично и приносът им за тестовете на отбора е точно такъв, какъвто са очаквали.

– Най-важното е, че не бъркаха и дадоха впечатляваща обратна информация, а именно това е целта на такъв тип изпитания – допълни Гаскойн.

По време на теста в тима очакваха пристигането на българския премиер Бойко Борисов, за което ClubS1 писа, но той не се появи на Яс Марина.

(пълните резултати от тестовете може да намерите тук: http://clubs1.bg/novina.php?n=17135)