Начало Картинг Арабаджиев, Серафимов, Митов, Савов, Дешков и Руйков №1 в Кюстендил

Арабаджиев, Серафимов, Митов, Савов, Дешков и Руйков №1 в Кюстендил

392
0
Стартът в KZ-2/KZ Open в първия манш, снимка: Петко Петков

Владимир Арабаджиев, Юлиян Серафимов, Дейвид Митов, Люсиян Савов, Алекс Дешков и Любослав Руйков взеха победите съответно в класовете KZ-2, KZ Open, Rotax Senior, Rotax Junior, Mini и Mini BG в първия кръг от Националните картинг серии.

Той се състоя на пистата Пауталия в Кюстендил с участието на много пилоти, сред които и такива от Гърция. Надпреварите преминаха при много добра организация, като на тях присъстваше председателят на сериите Росен Даскалов. След като вчера се състояха квалификациите и квалификационните хийтове, днес бяха състезателните маншове, по 2 във всеки клас.

В обединената група от класовете KZ-2/KZ Open, въпреки че не беше карал в състезание 1 година и половина, Владо Арабаджиев стартира от полпозишън. В първия хийт той поведе, а отличен старт направи Цветан Илиев, който от 5-а позиция излезе на 2-а. В същото време от последно място след проблемите вчера Юлиян Серафимов правеше страхотно пилотиране. Горчо бързо напредна в колоната и не след дълго се озова 3-и. Серафимов изпревари и Илиев, а от ситуацията се възползва и Кобуров, който също мина пред Цецо. До финала Юли настигна и лидера, но не успя да го изпревари.

Във втория манш Владо поведе от първа позиция, а Серафимов се забави и изостана 4-и, зад Кобуров и Искрин Арабаджиев. След няколко обиколки Юлиян опита да изпревари пилота от Стара Загора, но го удари, в резултат на което Искрин отпадна. Серафимов продължи и финишира 3-и, зад Радослав. Последва наказание от 10 секунди, което го прати 5-и.

Подиумът в KZ-2

Владо Арбаджиев завърши първи и така стана победител в клас KZ-2

Там втори е Кобуров, а трети Любомир Гърков. Последният трябваше да кара с резервния двигател днес, след като титулярният се повреди преди старта на първия манш.

За KZ Open първи е Серафимов, който записа и нов рекорд на пистата в обратна посока. Втори се класира Цветан Илиев. Трети е Георги Дончев, който кара в този кръг като тренировка и подготовка за състезанията от Carrera Cup в Германия.

Подиумът в KZ Open

В клас Rotax Senior победата взе Дейвид Митов. В първия манш поведе най-бързият от съботния ден Петер Мюлер, но още в първата обиколка след сблъсък с Мартин Беков се спука ауспуха му. Така германецът отпадна. Беков поведе, но в хода на състезанието бе изпреварен от Митов. Трети завърши гръцкият пилот Гулионис Георге-Александрос

Във втория манш Мюлер трябваше да стартира последен, но това ме му попречи на изпревари всички съперници и да спечели. Митов завърши 2-и, което му бе напълно достатъчно да спечели крайната победа. Тройката допълни Беков. Така Мартин си осигури второто място в общото подреждане, пред Петер.

Първите трима в Rotax Senior

В Rotax Junior доминираше Люсиян Савов от екипа на PURESPEED. След като спечели квалификацията и двата хийта вчера, днес Люси победи и в двата състезателни манша. В първия той води от старта до финала, следван от Димитриос Мавроматидис и Данислав Арсов от екипа на GO GRILL. Заради проблем с мотора не завърши Юлиян Димитров.

Във втория манш по-добре на старта потегли Мавроматидис и води доста време. Все пак Савов го изпревари, но с агресивна маневра, при която се стигна до контакт между двамата. Димитриос загуби време, но запази второто място, на което и завърши в общото класиране. В него трети е Арсов, а 4-и Димитров.

Призьорите в Rotax Junior

В Mini Алекс Дешков от PURESPEED спечели и двата състезателни манша

В първия той води от старта до финала, а в страхотна битка за второто място Христо Младенов надделя над Томи Хаджийски. Зад тях останаха Слави Минков и Лео Райчев.

Във втория най-добре тръгна Томи, който поведе пред Дешков. Алекс обаче с технична маневра го изпревари. Малко след това Томи се удари в пилота от Велико Търново и се завъртя. Така втори стана Младенов, който обаче отпадна заради счупен венец. При това положение на 2-а и 3-а позиция излязоха Райчев и Минков. В оспорвана борба в крайна сметка Слави надделя и завърши втори. Снежана Илиева и Томи допълниха топ 5. В общото класиране за кръга зад Дешков са Минков и Хаджийски.

Най-бързите в клас Mini

При най-малките от Mini BG Любослав Руйков спечели кръга в първото си професионално състезание. След като доминира в събота, днес той също бе недостижим. В първия манш зад него след хубава битка се класира Виктор Тодоров, изпреварил гръцкия си колега, състезаващ се с името Cee Jay.

Във втория обаче Виктор не успя да потегли за загряващите обиколки и трябваше да стартира последен. Той все пак завърши 4-и, което му отреди 3-о място в общото класиране. Втори в манша и в генералното подреждане стана Пресиян Стоянов.

Призьорите в Mini BG