Начало Други Арабаджиев завърши втори в неделната надпревара

Арабаджиев завърши втори в неделната надпревара

34
0

Владимир Арабаджиев завърши на втора позиция в неделната надпревара от Формула Мастър на пистата Ошерслебен.

Отборът на българина постигна двойна победа, след като съотборникът му Йозеф Крал спечели надпреварата. Последната позиция на подиума остана за Пал Верхауг.

Арабаджиев потегли от пол позишън, но загуби първата позиция още на старта. Въпреки това българинът успя да запази второто място до края на надпреварата, въпреки че постоянно бе притискан от Верхауг.

Сергей Афанасиев направи особено силно състезание, като потегли от седма позиция, а в крайна сметка завърши четвърти. След него се наредиха Симон Трумер, Ерик Янис и Александър Роси.

Спечелилият преждевременно титлата Фабио Лаймер трябваше да влезе в бокса още в първия тур, след като при инцидент се счупи предното му крило. Той си пробиваше път напред, като последователно записваше най-бързи обиколки. В крайна сметка той завърши 11-ти.

След надпреварата Арабаджиев коментира: „Имахме някои проблеми по време на уикенда; беше трудно да намерим точните настройки по време на свободните тренировки и квалификацията. Успях да покажа постоянно темпо по време на първото състезание, но завърших осми. Днес (неделя) бях доста по-бърз, като изцяло променихме настройките. Стартът ми обаче не беше добър и моят съотборник ме изпревари. След това карах с идеята да не поемам никакви рискове, за да избегна евентуални грешки и да запазя втората си позиция.