Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Арай: Изпълних задачите си

Арай: Изпълних задачите си

75
0

Напускащият длъжността спортен директор на Хонда – Ясухиса Арай, заяви, че е изпълни задачите, поставени му от компанията. И те са били да върне японците във Ф1 с тима на Макларън като доставчик на задвижващи системи. 59-годишният Арай ще освободи поста си в края на този месец и ще бъде заменен от Юсуке Хасегава, който има опит в Гран при с проекта БАР-Хонда.

Завръщането на Хонда във Ф1 беше доста разочароващо след много слабия сезон 2015 г. с Макларън и множеството проблеми с надеждността и мощността на двигателя. Тимът остана предпоследен в класирането при конструкторите и записа един от най-лошите си сезони в историята.

„Беше ми дадена задача и аз успях да я изпълня, заяви Арай по време на тестовете в Барселона. – Бях поставен на мястото, за да изпълня специфична роля и направих най-доброто, което можех. Дали успях да постигна резултат, който всеки е очаквал, е друг въпрос. Защото задачата беше много голяма и резултатите бяха недобри, защото беше много трудно и беше началото на огромен проект. Доволен съм, че бях част от него.“

По отношение на напускането си, Арай обясни, че компанията има политика да пенсионира служителите си, когато те навършат 60 години. Затова японецът не е разочарован, че напуска поста си и няма да продължи работата си в Хонда за Ф1.