Начало Автомобили Араш AF10

Араш AF10

48
0

Иран могат да се похвалят със свой суперавтомобил. Араш AF10 е дело на базирания във Великобритания ирански предприемач Араш Фарбуд. Иначе е видимо, че автомобилът е дело на дизайнер, който е прекарал доста време в изучаване на Ферари Енцо и Порше Карера GT.

Машината на стойност 172 000 паунда е задвижвана от 7-литров V8 двигател, който се ползва от Корвет Z06. Мощността му възлиза на 530 к.с. Агрегатът е избран, защото ще бъде относително лесно да се намират резервни части. Разположени в нова каросерия и шаси (и двете от въглеродни влакна), новата всмукателна и изпускателна система допълнително допринасят за динамиката на автомобила.

Ускорението на Араш до 100 км/ч отнема 3.4 секунди, а максималната скорост надвишава 325 км/ч. Активни предни и задни крила допринасят за оптималното прилепяне. Стилът на вратите също е много привлекателен.

Колата ще се сглобява ръчно и то само в 25 бройки годишно, което е гаранция за ексклузивността на модела. Фабриката на Фарбуд е в Кембридж. Малцината, които имат честта да се докоснат до този автомобил, ще притежават кожен интериор, touch screen сателитна навигационна система, камера за задно виждане, както и серия елементи от въглеродни влакна.