Начало Автомобилни новини Араш планират супер-модел с 1200 к.с.

Араш планират супер-модел с 1200 к.с.

54
0

Араш обявиха, че новият им модел AF-10 (на снимките), който ще излезе на пазара догодина, ще се продава на цена от 356 000 евро.

Колата има изцяло карбоново купе, тежи само 1260 кг и разполага със 7-литров V8 мотор, чиято мощност достига 550 к.с. Той е взет от Корвет Z06 и е съчетан с 6-степенна трансмисия Грациано. Като опция обаче се предлага и секвенционална скоростна кутия, отново 6-степенна, взета от модела Зонда F на Пагани.

По-важната новина, идваща от централата на Араш обаче е това, че в момента компанията разработва нов супер-модел, който ще бъде базиран на AF-10, но ще изглежда доста по-различно и ще развива скорост от над 400 км/ч. Това ще е възможно чрез използването на 7,2-литров V8 двигател, който ще бъде „надут“ дотолкова, че мощността му ще достига цели 1200 к.с. и така вероятно този модел ще се превърне в един от най-бързите автомобили на планетата.

В интервю за списание „Autocar“, Араш Фарбуд заяви:

„Двигателят ще бъде истински хулиган. Не е нужно той да бъде прекалено високотехнологичен., стига да можем да го охлаждаме и разбира се да имаме повече мощност от всички останали. Тогава ще съм доволен. Това ще бъде двуместна кола от Ф1 с радио и със сигурност ще бъде най-екстремната кола, която мога да направя.“