Начало Автомобили Арена Армеец София домакин на „Автомобил на годината 2012” и „Шоуто на...

Арена Армеец София домакин на „Автомобил на годината 2012” и „Шоуто на шампионите”

52
0
автомобил на годината

„Автопрес клуб България“ и „Експо Тим“  са организатори на петнадесетият конкурс Автомобил на годината, част от веригата международни конкурси „Car of the year award“. Победителите в конкурса ще бъдат обявени по време на официалната церемония в най-новата многофункционална зала – „Арена Армеец София“ на 07 декември 2011 /сряда/.

Финалистите в конкурса баха определени след гласуване от членовете на сдружение Автопрес клуб България. За втория етап по категории са избрани следните автомобили:

Категория „Автомобили“
Ford Focus
Hyundai i40
Chevrolet Aveo
Peugeot 508
BMW серия 1

Категория „Автомобили 4Х4“
Chevrolet Captiva
Range Rover Evoque

Категория „Ван“
Chevrolet Orlando
Mazda 5

Категория „Eco Aвтомобили“
Citroen C-ZERO/Мitsubishi i-MiEV/Peugeot iOn
LEXUS CT 200h

Тази година паралелно с конкурса „Автомобил на годината 2012″ ще бъде организирано и четвъртото издание на „Шоуто на шампионите“ на българските автомобилни пилоти. Локацията на Шоуто ще бъде на паркинга пред зала – „Арена Армеец София“. Това ще бъде първият случай, в който атракцията на най-добрите български пилоти ще може да се наблюдава заедно с представянето на най-добрите автомобили за годината.

Най-известните български автомобилни пилоти ще направят шоу за публиката и за журналистите, които през по-голямата част от годината отразяват техните състезания и определят победителите в Конкурса „Автомобила на годината 2012.

По традиция всяка година на това шоу се излъчва шампион на шампионите. Регламентът предвижда всички състезатели да стартират с еднакви автомобили в серии по двама по предварително изтеглен жребии. Победителят от всяка серия продължава в състезанието, като най-добрите достигат до финала, на който се определя Шампионът. За първи път тази година в проявата ще вземат участие и шампионите от другите моторни спортове. Така на финала ще се срещнат най-добрите от всички спортове на колела.

Точно в 12 часа на 07 декември залата ще отвори врати за всички фенове на високите скорости. Там ще бъдат експонирани номинираните автомобили за Конкурса автомобил на годината, както и състезателните коли от рали шампионатите на България. Всички желаещи ще могат да се запознаят с качествата на най-новите автомобили, които водят оспорвана надпревара за титлата Автомобил на годината, а така също и да се докоснат до автомобилите, с които родните пилоти са постигнали не един международен успех. Строени за среща със запалените автолюбители ще бъдат рали-автомобилите на Димитър Илиев, Янаки Янакиев, Илия Царски, автомобили от планински офроуд, рали кросове, автокрос, драг-рейсинг, дрифт, тайм-атак и автомобилите от шампионата за жени. Във фоайето ще бъдат разположени мотоциклетите на шампионите от мотокроса, от шампионатът на пистата, супер мотото, ендуру, ATВ и УТВ машини и всички категории шампионски картове.

В залата за първи път ще бъде изложен и уникалният Булгар Алпина, с който легендарния наш пилот Илия Чубриков през 1967 г. спечели Балканския шампионат и през 1969 г участва в Рали Монте Карло; Рено 12 Гордини, с което Йордан Топлодолски и Владимир Илиев станаха първите рали шампиони на бившите социалистически страни през 1973 година. Шампионските мотоциклети Балкан на Димитър Василев и на Кирил Николов и много други култови машини.

Ретро клуб България ще изложи най-атрактивните автентично запазени спортни автомобили и мотоциклет. За любителите на „Направи си сам минало“ ще има реплики – изненади.
Организаторите на двете съвместни прояви ще се погрижат градусът на настроението да не спада нито за миг – за посетителите ще има ревю на последни модели мъжка мода на марката Pierlucci, ще се организират състезания с автомодели, конкурс „Мис Моторни Спортове“, томбола с атрактивни награди. Музикален домакин на събитието ще бъде Стенли с неговите неувяхващи хитове.

И накрая голямата атракция след церемонията по определяне Автомобил на годината – Нощно рейс такси…!!! Всеки желаещ от публиката срещу заплащане на определена такса ще има възможност да се повози в състезателните автомобили на шампионите. Парите, събрани от тази проява, ще се дарят с благотворителна цел.

За първи път най-мощните и атрактивни автомобили и мотоциклети и най-бързите и смели мъже на България ще се съберат на едно място за най-атрактивното Шоу на шампионите и за награждаването на победителите в най-престижното събитие за автомобилния бранш – Конкурса Автомобил на годината 2012.