Начало Moto News Арестуваха Барбера, карал пил

Арестуваха Барбера, карал пил

43
0

Испанският пилот от MotoGP Хектор Барбера бе задържан от полицията по празниците, защото карал кола във видимо нетрезво състояние. Инцидентът е станал във Валенсия.
Според испанските медии, Барбера карал с превишена скорост и минал на червено, защото се надбягвал по улиците с Porsche Cayman. Самият Барбера шофирал Opel Astra на свой приятел. Полицията спряла и двамата състезатели пред входа на дискотека и ги помолила за минат на тест за алкохол. Хектор имал над два пъти повече промила – 0,60 и бил арестуван. Другият водач имал алкохол в рамките на допустимото – 0,25 и се отървал само с глоба.
Барбера пусна прес съобщение, в което обяснява по съвсем друг начин случая: Бях на коледна вечеря със семейството си и приятели, с които после отидохме във Валенсия. Пътувах с Opel Astra, който караше мой приятел. Него го спряха и тестваха за алкохол. Неговите показатели, а не моите, бяха три пъти повече от допустимото. Тъй като тъкмо бях изпил една чаша, полицаите ми предложиха аз да карам колата. Щом обаче тръгнах, отново ни спряха и ми направиха тест. За време от 20 минути моят резултат бе 0.32 и 0.28 промила. Да карам в това състояние беше безотговорно, но тъй като бях пил само една чаша, не се чувствах пиян. Бих искал да се извиня за случилото се пред моя отбор, спонсорите и феновете. Трябва да давам пример на бъдещите пилоти и гарантирам, че това няма да се повтори. Съжалявам много.