Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аржентина може да се върне в календара на F1

Аржентина може да се върне в календара на F1

89
0

Аржентина може да се върне в календара на Формула 1 в близко бъдеще. Наскоро състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг е направил инспекция на трасето.

Той е искал да се запознае с пистата Хуан и Оскар Галвес, за да посъветва шефовете какво трябва да бъде направено, за да може тя да получи необходимия лиценз за домакинство на кръг от F1.

Новите собственици на спорта от Liberty Media обявиха, че планират в бъдеще календарът да се разрасне още повече и състезанията да станат 25. Което означава, че ще има място за още 4 или 5 нови надпревари. Кандидати за домакинство на Гран при са още Турция и Виетнам.

По време на визитата Уайтинг е бил придружен от членове на правителството в Буенос Айрес и представители на Автомобилния клуб на страната и Асоциацията на пилотите в Аржентина. Трасето приемаше състезания от Формула 1 от 1953 г. до 1998 г. (на снимката) с прекъсвания.

Преди няколко години управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун искаше Аржентина да се върне в календара с нова писта в Мар дел Плата, но заради липсата на достатъчно финансови средства проектът пропадна.