Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Подобренията по мотора дадоха позитивен ефект, но уикендът не бе добър

Аривабене: Подобренията по мотора дадоха позитивен ефект, но уикендът не бе добър

25
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене смята, че Скудерията продължава да бъде вторият по сила тим в шампионата след Мерцедес, въпреки че за първи път този сезон в Гран при на Канада нито един от пилотите на тима на тима не успя се качи на подиума.

Райконен и Фетел завършиха 4-и и 5-и, като Кими се завъртя и загуби третата позиция, а Себ потегли едва 18-и след технически проблеми и наказание.

„Ако погледнем състезателното темпо, то беше добро, но много обстоятелства се появиха, които ни попречиха да постигнем по-добър резултат, заяви Аривабене след надпреварата. – Себастиан направи страхотно състезание. Подобренията по двигателя дадоха позитивен ефект, но просто уикендът не беше добър. Кими също натискаше здраво, но се завъртя, за което не трябва да виним него или тима. Но като цяло някои проблеми го забавиха в определени етапи от надпреварата”.

Аривабене смята още, че тимът трябва да запази спокойствие и да не оставя подиумите да му се изплъзват, както се случи в Монреал. „Продължаваме да сме вторият по сила тим в шампионата, но трябва да гледаме какво става пред нас, а не зад нас”, завърши италианецът.